Πως να προλάβετε την εμφάνιση των ραγάδων

Ο αιώνιος εχθρός του γυναικείου σώματοςΕκτός από την κυτταρίτιδα, πολλές νεαρές αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, στεναχωριούνται όταν στο σώμα τους εμφανιστούν οι ραγάδες. Δεν έχουν σχέση με το αν η γυναίκα είναι αδύνατη ή παχουλή. Οι ραγάδες δεν κοιτούν κιλά. Εμείς απευθυνθήκαμε σε κορυφαίους ειδικούς για να μας λύσουν μερικές απορίες, για ποιο λόγο εμφανίζονται και αν υπάρχει θεραπεία.

Ποιες είναι οι αιτίες;

· Η αυξομείωση του βάρους. Όταν η γυναίκα πάρει πολλά κιλά και στην συνέχεια τα χάσει και μετά από λίγο καιρό τα ξαναπάρει, είναι πολύ πιθανό το δέρμα να σπάσει και να εμφανιστούν οι ραγάδες.

· Η απότομη αύξηση ύψους στην εφηβική ηλικία.

· Η εγκυμοσύνη. Μπορεί για παράδειγμα μία γυναίκα να μην έχει εμφανίσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής της ραγάδες, και αφότου μείνει έγκυος να αποκτήσει.
· Η κορτιζόνη σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ευθύνεται για ραγάδες.

· Η κληρονομικότητα.

· Το αλκοόλ. Η συχνή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

· Το κάπνισμα

· Τα γλυκά και οι λιπαρές τροφές

· Το αλάτι, σε μεγάλες ποσότητες

Αυτές είναι οι κυριότερες αιτίες. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορούν να προλάβουν την εμφάνισή τους;

· Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή χωρίς λιπαρά, ενδείκνυται, σύμφωνα με τους ειδικούς.

· Η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως

· Η αποφυγή αυξομειώσεων του βάρους. Ακόμη και αν βρίσκεστε σε δίαιτα τα κιλά θα πρέπει να τα χάνετε σιγά σιγά, και όχι απότομα.

· Οι ενυδατικές κρέμες

Αποτελεσματική θεραπεία υπάρχει ;

Όταν οι ραγάδες είναι πρόσφατες, μπορούν να αντιμετωπιστούν με λέιζερ. Η μεσοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει με ή χωρίς βελόνα με ειδικούς αναπλαστικούς παράγοντες, αλλά και τα χημικά peelings. Υπάρχουν ωστόσο και οι κρέμες που διατίθενται στα φαρμακεία και θα πρέπει να γίνεται χρήση για τουλάχιστον 6 μήνες δύο φορές την ημέρα. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να επισκεφθείτε τον γιατρό σας γιατί εκείνος γνωρίζει καλά ποια θεραπεία θα επιλέξει για εσάς.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.