Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προς κινητοποιήσεις οι αγρότες στο τέλος του μήνα

Ιανουάριος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εξευτελιστικές τιμές προϊόντων και μείωση εισοδημάτων οι λόγοι

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της χώρας για το τελευταίο δεκαήμερο αυτού του μήνα καλώντας τη «φτωχομεσαία» αγροτιά να τους ακολουθήσει στον αγώνα τους.

«Οι εξευτελιστικές τιμές στην τιμή του λαδιού, στα εσπεριδοειδή, στα ζωοκομικά προϊόντα, τα χαράτσια των ΕΛΓΑ – ΟΓΑ – ΔΕΗ που πλήττουν τους αγρότες του Νομού μας, αλλά και όλης της Ελλάδος, μας κατεβάζουν στον δρόμο», λέει σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Συσπείρωση.

«Συνέχεια στον αγώνα της καλείται να δώσει η φτωχομεσαία αγροτιά το 2012. Η ΠΑΣΥ έχει πάρει ήδη αγωνιστικές αποφάσεις και το νέο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, με πολύμορφες κινητοποιήσεις πανελλαδικά, θα παλέψουν ενάντια στην ολέθρια αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική, που τους οδηγεί στη φτώχεια και στον αφανισμό και θα θέσουν ένα διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και δίνει προοπτική στον αγώνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόμα τονίζει: «Και ενώ το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής στην ύπαιθρο διογκώνεται. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και στους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, στα εισιτήρια μεταφοράς και στα διόδια, όπως και στα αγροτικά μέσα και εφόδια καλπάζει, ενώ υπάρχει και η αύξηση στα καύσιμα και του Φ.Π.Α. στο 23%. Από κοντά έρχονται απανωτά βαριά χαράτσια που επιβάλλουν κυβέρνηση – τρόικα. Τέλος, η ΠΑΣΥ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους άλλους εργαζομένους, να πάρουν μαζικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην ολέθρια πολιτική που ακολουθείται, με πολύμορφες κινητοποιήσεις στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη».

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 10th, 2012 at 13:45 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply