Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Βουλευτή Ροδόπης και τ. Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας»

Ιανουάριος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Το βιβλίο παρουσιάζει τη συνολική στρατηγική για την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας 2007-2009
• Καταγράφει το έργο που συντελέστηκε.
• Περιγράφει την διοικητική διάρθρωση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
• Κωδικοποιεί την εκπαιδευτική νομοθεσία, που διέπει όλες τις βαθμίδες από το 1940 μέχρι σήμερα.
• Παρουσιάζει τον οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας καθώς και 7 νέα νομοσχέδια που είχαν προετοιμαστεί επί των ημερών του Ευριπίδη Στυλιανίδη.
• Τέλος, περιλαμβάνει φωτογραφικό λεύκωμα από σημαντικές στιγμές και δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν την περίοδο 2007-2009.

Το νέο σύγγραμμα του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας» είναι μία έκδοση χρηστική όχι μόνο για τους ερευνητές του εκπαιδευτικού δικαίου αλλά και για τον εκπαιδευτικό ή τον σπουδαστή, που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τη δομή, τη λειτουργία και το θεσμικό πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Πολιτικά ενδιαφέρουσα είναι η παρουσίαση της εκπαιδευτικής πολιτικής της περιόδου 2007-2009, καθώς και το έργο που συντελέστηκε τότε.
Μέσα από την έκδοση αναδεικνύεται ότι μεταρρυθμιστής δεν είναι αυτός που αλλάζει απλώς τους νόμους, αλλά κυρίως αυτός που αλλάζει τα πράγματα μέσα από την εφαρμογή τους.

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 10th, 2012 at 14:21 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply