Ακούστε τις δικαιολογίες του πρώην υπουργού

Αργά το απόγευμα ο νεαρός αστυνομικός φέρεται να ζήτησε την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη τον οποίο κατηγορεί οτι τον πάτησε με την Mercedes του όταν τον σταμάτησαν για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη. Μάλιστα οι γονείς του αστυνομικού συμπληρώνουν πως ο πρώην υπουργός ηταν ιδιαίτερα ειρωνικός.

Την δική του εκδοχή για όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου έδωσε ο Κίμωνας Κουλούρης, μιλώντας στο Mega.

O πρώην υπουργός αφού πέρασε κόκκινο φανάρι με τη Μερσεντές του, έγινε αντιληπτός απο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Σύμφωνα με το Mega, στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, ανέφερε οτι ο πρώην βουλευτής πάτησε γκάζι κι έπεσε πάνω του, κάτι όμως που αρνείται ο πρωην υπουργός, επισημαίνοντας οτι είπε στους αστυνομικούς να … κάνουν στην άκρη για να παρκάρει.

Ο κ. Κουλούρης μάλιστα χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το γεγονός οτι του ζήτησαν τα στοιχεία του, τη στιγμή που τους είχε ήδη πει το όνομά του και προσπαθεί να πείσει με το επιχείρημα πως εαν τον είχε πατήσει με την Μερσεντές δεν θα είχε πάθει μόνο διάστρεμμα!

Ακούστε τι είπε ο Κίμωνας Κουλούρης:

 

Για κουκούλωμα που ξεφτιλίζει την αστυνομία κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας: Σε δηλωσή του αναφέρει:«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας».

Άγρια κόντρα μεταξύ του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας και του σωματείου των ειδικών φρουρών έχει προκαλέσει το τροχαίο Κουλόυρη

Το σωματείο των ειδικών φρουρών αφήνει σαφείς αιχμές για κουκούλωμα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέροντας ότι ”η διαδικασία που μας περιγράφεται αλλά και το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, το οποίο με ιδιαίτερη σπουδή στρογγυλοποιεί και ωραιοποιεί τις ενέργειες του πρώην υπουργού, μας δημιουργεί υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση κατά την διαδικασία που ακολούθησε μετά το περιστατικό”

Από το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας ακολούθησε η εξής ανακοίνωση – απάντηση προς τους ειδικούς φρουρούς:

Το προσωπικό της Ελληνικής αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές. Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία. Οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών, για το συγκεκριμένο περιστατικό, καταγράφηκαν σε σημερινό δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με απόλυτα σαφή τρόπο, που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε νομική αμφισβήτηση ή παρερμηνεία.

Προφανώς η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο «κουκούλωμα», ή «ιδιαίτερη μεταχείριση» ή «άνιση αντιμετώπιση των πολιτών» δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής. Όσον αφορά στις αιτιάσεις για «αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας» καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό, που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι «επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους», υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης.

Πέραν των αβάσιμων ισχυρισμών και των αυθαιρέτων νομικών εκτιμήσεων, που επικαλούνται στο Δελτίο Τύπου, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα, που όλοι όσοι ανήκουμε στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε χρέος να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Ενώ για τους λόγους που δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία αναφέρει:

Σχετικά με τη διερεύνηση περιστατικού ελαφρύ τραυματισμού Ειδικού Φρουρού από τροχαίο ατύχημα, που προκλήθηκε χθες το βράδυ και ειδικότερα ως προς τα ερωτηματικά, που διατυπώθηκαν από μερίδα των Μ.Μ.Ε. για τη μη σύλληψη του πρώην Βουλευτή, διευκρινίζεται ότι ο γενικός δικονομικός κανόνας της υποχρεωτικής σύλληψης, όσων τελούν αυτόφωρα κακουργήματα ή πλημμελήματα, δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 43 του ισχύοντος Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η Τροχαία απο την πλευρά της, δεν εξηγεί πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός και στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται λόγος για ατύχημα.

Ολη η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος ημεδαπού οδηγού για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

Από τις Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.

Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην Βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ειδικού Φρουρού.

Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.

Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ειδικότερα, την 23.30΄ ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην Βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός Ειδικού Φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, απ’ όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.

Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

 

www.Newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.