Χ-αμένοι Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Λίγες ημέρες μετά την ισοπαλία της με την ΑΕΚ, η Δόξα Δράμας πήρε ακόμα μια σπουδαία «λευκή» ισοπαλία κρατώντας τον Ολυμπιακό στο 0-0 στο «Καυτανζόγλειο».

Ένα… Δράμα έζησε και εφέτος ο Ολυμπιακός στο «Καυτανζόγλειο», εκεί όπου πριν 1,5 χρόνο ηττήθηκε από τον Ηρακλή για την πρώτη αγωνιστική του περυσινού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση και έμειναν στο 0-0 με την Δόξα Δράμας, που μπορεί να θεωρείται ο αδύναμος κρίκος της εφετινής Σούπερ Λιγκ, παρουσιάζεται όμως πεισματάρα εντός αγωνιστικών χώρων.

Οι Πειραιώτες φάνηκαν απροετοίμαστοι αγωνιστικά και κυρίως αγωνιστικά για το ματς, δίνοντας την εντύπωση ότι πίστευαν ότι θα έπαιρναν τη νίκη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και ίσως να τα είχαν καταφέρει εάν ο Μιραλάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στα πρώτα 25 δευτερόλεπτα του αγώνα. Κάτι που δεν έγινε, όπως δεν έγιναν και πολλές ευκαιρίες από πλευράς πρωταθλητών.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν την μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ασύνδετοι, δίχως ψυχραιμία στο δημιουργικό κομμάτι και με λάθη στην άμυνα απέναντι σε μια ομάδα που καλά καλά δεν συμπλήρωνε αποστολή!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέταξε στα σκουπίδια το σερί των έξι διαδοχικών νικών και βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο όμως έχει δύο ματς περισσότερα.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών)
Τέταρτος: Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Μπέρσης (Αρκαδίας)

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης, Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (66′ Τοπούζης), Στεργιανός (46′ Κούμπρογλου)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μακούν (71′ Μόνχε), Φουστέρ (46′ Γέστε), Φετφατζίδης, Μιραλάς, Πάντελιτς (46′ Τζιμπούρ)

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ με σκόρερ ποιον άλλο… τον Σεμπάστιαν Λέτο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σήμανε και εκείνη της ομάδας στις επιτυχίες, μετά την κακή παρένθεση του Αγρινίου. Με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το 15ο εφετινό του τέρμα, το «τριφύλλι» αν και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, κατάφερε να πάρει την αγχωτική νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ που μάζεψε περίπου 10.000 κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να απειλεί την εστία του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος όμως απέναντι στην παλιά του ομάδα, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, όπως στο 18′ στο τετ-α-τετ με τον Κλέιτον, στο 21′ σε πλασέ του Μαυρία και στο 27′ σε σουτ του Ζέκα.

Νικήθηκε, όμως, από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στο 24′, όταν ο Κλέιτον ξέφυγε μόνος του μπροστά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Αργεντινό, που πλάσαρε εύκολα σε κενή εστία. Σε όλο το α’ ημίχρονο, η μοναδική φορά που η Κέρκυρα έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν στο 34′, αλλά το γυριστό σουτ του Μαρτίν εξουδετερώθηκε από τον Καρνέζη.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε στην άμυνα, αλλά δεν έκανε και κάτι αξιομνημόνευτο στην επίθεση. Απλώς είχε κάποιες καλές στιγμές που δεν εκμεταλλεύθηκε, όπως με τον Ζέκα και τον Σιμάο στο 60′ ή με την κεφαλιά του Μαρίνου στο 85′. Με το «ρευστό» 1-0, το άγχος έκανε την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ (αλλά και τα συνθήματα κατά της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ). Στα τελευταία λεπτά η Κέρκυρα βγήκε μπροστά, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία κι έτσι ο Παναθηναϊκός κράτησε τη νίκη και πήρε τους τρεις βαθμούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Βιτόλο – Γραμμόζης, Μαϊστόροβιτς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Μαυρίας (61′ Μαρίνος), Κλέιτον (68′ Ρούντολφ), Ζέκα (82′ Καραγκούνης), Λέτο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια):
Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Αγρίτης (60′ Καλαντζής), Γιάντσης (72′ Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Όσμαν, Βερονέζι, Μαρτίν, Ιωάννου.

Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες με 2-0 επί του ΟΦΗ και έκανε νέο πλασάρισμα στην τετράδα, αφού εκμεταλλεύτηκε και τις απώλειες που είχαν Ξάνθη και ΠΑΟΚ μετά την μεταξύ τους ισοπαλία 0-0 στα Πηγάδια.

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος επί του ΟΦΗ με 2-0, χάρη σε γκολ του Μήτρογλου στο 16′ και του Επστάιν στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς με τον… συνηθη ύποπτο. Στο 16′ ο Μήτρογλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 25′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη ο Κάρολ εξουδετέρωσε το σουτ του Πίτου Γκαρσία.

Ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος στο α’ ημίχρονο, πίεσε και για δεύτερο γκολ, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ σταμάτησε τα σουτ των Πίτου Γκαρσία (31′) και Μπρίτο (33′). Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όταν σε σέντρα του Μπουλούτ, ο Μάντζιος από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του αγώνα έδειξε να αλλάζει με τον ΟΦΗ να εμφανίζεται πιο δυνατός. Μάλιστα έχασε σημαντική ευκαιρία στο 49′ με τον Παπουλή.

Το ματς απέκτησε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Η μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ ήταν στο 85′, όταν ο Ιτάνζ εξουδετέρωσε τον «κεραυνό» του Ζόρντι Λόπεζ. Στην ίδια φάση ο Μάντζιος αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημούτσος σούταρε, ο Κάρολ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Επστάιν έκανε το 2-0 και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Πίτου Γκαρσία (63′ Σφακιανάκης), Γιαννούλης, Νάστος, Τάτος (62′ Δημούτσος), Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο (80′ Αναστασάκος), Μήτρογλου, Μπάλλας.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλος (37′ Μπούρμπος), Ταυλαρίδης, Μπουλούτ (76′ Καμπάνταης), Μάντζιος, Καλάϊτζιτς, Γεωργίου, Παπουλής, Σίσιτς (46′ Βάντο), Ζόρντι Λόπεζ.

Μπόλικο κρύο, αέρας και από ουσία τίποτα για Ξάνθη, ΠΑΟΚ

Μπορεί το ματς στα Πηγάδια να ήταν πλούσιο σε… καιρικά στοιχεία, δεν ήταν όμως και σε αγωνιστικές φάσεις και έτσι η αναμέτρηση μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Ο «Δικέφαλος» είχε την υπεροχή χωρίς ωστόσο να μπορέσει να πάρει το «διπλό» σε ένα κακό ματς.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Σαλπιγγίδη να είναι πολύ δραστήριος και μάλιστα στο 12ο λεπτό κινήθηκε από αριστερά, το σουτ που δοκίμασε κόντραρε, ο Φωτάκης μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά το πλασέ δεν ήταν πολύ δυνατό για να αιφνιδιάσει τον Βιβιανί.

Στο 31′ πάλι ο Σαλπιγγίδης έστρωσε στον Φωτάκη, που έπιασε το σουτ στην κίνηση χωρίς να βρει στόχο. Επτά λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης πετάχθηκε προς τη μπάλα και με προβολή την έστειλε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη βελτιώθηκε αμυντικά, χωρίς να ανέβει η ποιότητα του αγώνα. Η πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου μέρους ήρθε στο 72ο λεπτό από τους γηπεδούχους. Μετά από ωραία ενέργεια του Βλαχοδήμου, ο Μαρσελίνιο πήρε την μπάλα και πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Γλυκού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μπόλονι πίεσαν πολύ για το τέρμα της νίκης και έφτασαν πολύ κοντά αρχικά με τους Σαλπιγγίδη (83′) και Μαλεζά (87′) ωστόσο η φάση του αγώνα ήρθε στις καθυστερήσεις όταν μετά από ωραία σέντρα του Ρομπέρ από αριστερά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ενμτιμάρ, Μπέρτος – Σνάουτσερ, Μαλεζάς
ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτο, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (75΄ Ντάρμπιον), Μαρκόφσκι (89΄ Καζάκης), Πόι, Ντάνι Μάνταλο (65΄ Βλαχοδήμος).

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ίβιτς (63΄ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (89΄ Ρομπέρ) Αθανασιάδης.Στους κερδισμένους ο Αρης που έπειτα από πολύ καιρό ανάσανε βαθμολογικά με το 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η επιστροφή Καστίγιο, έφερε και τους βαθμούς στον μέτριο Αρη

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Άρης νικώντας 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με γκολ του… ασώτου υιού Νέρι Καστίγιο στο 12′. Υπηρεσιακός τεχνικός των «κιτρίνων» ήταν ο Γιάννης Μιχαλήτσος στη θέση του Πρόμπιερζ που έλυσε μεσοβδόμαδα τη συνεργασία του με τους Θεσσαλονικείς. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 82′ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σκούφαλη με 2η κίτρινη κάρτα.

Αναγκαστική αλλαγή έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 10′ (αποχώρησε ο Ανδράλας) και αμέσως μετά με γκολ του Άρη, όταν στο 12′ και από γύρισμα του Φατί, ο Καστίγιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα δεν ήταν καλή, οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή, όμως χωρίς να καταφέρουν ως τη λήξη του ημιχρόνου να απειλήσουν εκ νέου την εστία του Κηπουρού.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και στο δεύτερπ ημίχρονο, ενώ στο 85′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκούφαλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ενα σουτ του Φατί στις καθυστερήσεις, αποκρούστηκε από τον Κηπουρό κι έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85′ Σκούφαλης (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καζναφέρης, Καστίγιο, Γιαννιώτας, Ούμπιντες – Ντε Βινσέντι, Σκαρντοβέλι, Μπεσέρα, Πατσατζόγλου

ΑΡΗΣ (Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Παπαστεριανός (84′ Πρίττας), Μισελ, Τσέζαρεκ (70′ Σολτάνι), Καστίγιο (80′ Γιαννιώτας), Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Λαζαρίδης, Ούμπιντες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πατσατζόγλου (77′ Κυριάκος_, Βάντερσον, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας (10′ Ντε Βινσέντι), Γεωργίου, Βίλα, Μπεσέρα, Τζάνης (46′ Μπακαγιόκο), Σκούφαλης.

Νewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.