Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σωστή φόρτωση αποσκευών

Ιανουάριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συμβουλές για άνετο κι ασφαλές ταξίδι

Σωστή φόρτωση αποσκευώνH λανθασμένη φόρτωση των αποσκευών μπορεί να αποβεί περισσότερη επικίνδυνη για την ασφάλειά μας από όσο νομίζει ο καθένας. Για αυτό πριν ταξιδέψετε πρέπει να τοποθετήσουμε τις αποσκευές με προσοχή.

Για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα βαριά αντικείμενα, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών, ώστε σε ένα απότομο φρενάρισμα να μην μπορούν να περάσουν στην καμπίνα των επιβατών και να δημιουργήσουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Επίσης, σε περίπτωση που οι αποσκευές δε σταθεροποιούνται με κάποιον τρόπο και ολισθαίνουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ιμάντα και δίχτυ πρόσδεσης, διότι σε μία απότομη αλλαγή πορείας θα προσκρούσουν με δύναμη σε κάποιο τοίχωμα του χώρου αποσκευών, επηρεάζοντας την τροχιά του οχήματος.

Επίσης, κατά τη φόρτωση θα πρέπει να προσέξουμε οι αποσκευές να μην ξεπερνούν το ύψος της εταζέρας (σε 5θυρα, SUV, station wagon μοντέλα), έτσι που σε κάποια απότομη επιβράδυνση ή σύγκρουση να μην εισέλθουν στο χώρο των επιβατών.

Ξέρετε ότι…

· το προειδοποιητικό τρίγωνο, το γιλέκο ασφαλείας και το φαρμακείο πρέπει να αποθηκεύονται σε σημείο με εύκολη δυνατότητα πρόσβασης.

· λόγω του βαρύτερου φορτίου, πρέπει να ρυθμίζεται η πίεση ελαστικών σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

· το μεγάλο βάρος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σηκώνει το εμπρόσθιο τμήμα, έτσι που τα φώτα σας τυφλώνουν. τους οδηγούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Θα πρέπει λοιπόν να ρυθμίσετε τη δέσμη των φώτων σας από το διακόπτη που βρίσκεται στο ταμπλό.

· οι οδηγοί οι οποίοι συνήθως αμελούν να κάνουν σωστή φόρτωση, είναι αυτοί που διαθέτουν κάποιο όχημα με μεγάλο χώρο αποσκευών.

www.autotriti.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 9th, 2012 at 16:10 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply