Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θέλουν να κόψουν τον 13ο και να “μοιράσουν” τον 14ο μισθό!

Ιανουάριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πάγωμα για τρία χρόνια η πιο ήπια λύση

Το παζάρι είναι άνευ προηγουμένου. Οι απειλές πέφτουν βροχή. Μια συντονισμένη επίθεση αυτή τη φορά έχει στόχο τις μεγαλύτερες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα με τα σενάρια να είναι ίσως τα χειρότερα απ’ όσα έχουν ακουστεί ως τώρα.

Η τρόικα φέρεται να απαιτεί μαχαίρι παντού. Φέρεται να το ζητά, όπως ακούσαμε και από επίσημα χείλη. Να περικοπεί ο βασικός μισθός κατά τουλάχιστον 100 ευρώ, να μην υπάρξουν αυξήσεις για τρία χρόνια μέσω ωριμάνσεων μισθών, αλλά και να χάσουν δύο μισθούς από τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι, τον 13ο και τον 14ο δηλαδή, τα γνωστά δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας το καλοκαίρι.

Στις διαπραγματεύσεις σχεδόν κανείς δεν συζητάει το πακέτο ολόκληρο. Πλέον πιθανό αυτή τη στιγμή είναι να συμφωνηθεί ένα πάγωμα μισθών για τρία χρόνια, αντίστοιχο πάγωμα των ωριμάνσεων, αλλά και μείωση των εισφορών.
Στην περίπτωση που όντως η τρόικα δεν ικανοποιείται από αυτά έρχονται τα δύσκολα. Στο τραπέζι πέφτουν ο 13ος και ο 14ος μισθός.

Σε αυτή την περίπτωση το σενάριο λέει κατάργηση του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας του καλοκαιριού και ταυτόχρονη ενσωμάτωση στις μηνιαίες αποδοχές του δώρου των Χριστουγέννων. Αυτό θα σημάνει απώλεια ενός μισθού.
Στην περίπτωση αυτή, προς το παρόν τουλάχιστον, μένει αλώβητος ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.

Όλα αυτή τη στιγμή μοιάζουν με παιχνίδι σκληρής διαπραγμάτευσης ώστε να επέλθει το πάγωμα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, όμως αυτό είναι το καλό σενάριο…

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 9th, 2012 at 15:22 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply