Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΝΤ: «Πιθανότητα για κούρεμα πάνω από 50% στα ελληνικά ομόλογα»

Ιανουάριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εκτιμήσεις ντου επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ

ΔΝΤ: «Πιθανότητα για κούρεμα πάνω από 50% στα ελληνικά ομόλογα»Η απομείωση στην αξία του ελληνικού χρέους που διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές ίσως χρειαστεί να ξεπεράσει το 50% που προβλέπεται στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό CNBC, o Μπλανσάρ τόνισε πως «τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος δεν είναι καλά». «Χρειάζεται σημαντική μείωση ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα» ανέφερε.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ υπογράμμισε: «Οι αριθμοί πρέπει να υπολογιστούν, και όσο τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, ίσως το κούρεμα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο».

Ο Μπλανσάρ τόνισε όμως πως κάθε συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους θα απαιτήσει την υιοθέτηση περισσότερων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης, όπως είπε, της «μισθολογικής προσαρμογής».

Παράλληλα, και ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κλέμες Φουστεκτιμά πως το κούρεμα 50% δεν είναι αρκετό και η συμμετοχή σε αυτό θα πρέπει να είναι υποχρεωτική ακόμη και εάν προέκυπτε ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 9th, 2012 at 13:43 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply