Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από σήμερα το νέο πιστοποιητικό-χαράτσι για τα σπίτια

Ιανουάριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έχετε ακίνητο πάνω από 50 τετραγωνικά; Ήρθε η ώρα να το ξανα-πληρώσετε…

Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το νέο χαράτσι που “βαφτίστηκε” πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.
Από σήμερα λοιπόν είτε γίνεται νέο συμβόλαιο ενοικίασης, είτε ανανεώνεται ένα παλιό, είτε τροποποιείται για να γίνει δεκτό από την εφορία θα πρέπει να συνοδεύεται από το πιστοποιητικό.
Για ολόκληρες όπου υπάρχουν διαμερίσματα, χωρίς να υπάρχει χρέωση για πάρκινγκ και αποθήκες η τιμή είναι 1 ευρώ το τετραγωνικό με ελάχιστη αμοιβή τα 200 ευρώ.
Για μονοκατοικίες (και πάλι εξαιρούνται από τα τετραγωνικά πάρκινγκ και αποθήκες) η τιμή είναι 1,5 ευρώ το τετραγωνικό με ελάχιστη τιμή και πάλι τα 200 ευρώ για τα 50 τετραγωνικά και πάνω.
Για τα διαμερίσματα η τιμή είναι 2 ευρώ το τετραγωνικό με ελάχιστη χρέωση τα 150 ευρώ για τα 50 τετραγωνικά και άνω, ενώ αντίστοιχα για τα γραφεία και τα καταστήματα η τιμή είναι 2,5 ευρώ με ελάχιστη αμοιβή τα 200 ευρώ για τα 50 τετραγωνικά και άνω.

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 9th, 2012 at 12:49 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply