Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη»

Ιανουάριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ιδιαίτερα καυστικός ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τσεχίας

«Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει “μαζική” χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες», υποστηρίζει ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας, Μίροσλαβ Σίνγκερ.

Με ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο Μίροσλαβ Σίγνκερ υποστηρίζει στην Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο τραπεζίτης στη συνέντευξη του που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό μειώνει την αξιοπιστία της Ευρώπης και την προθυμία των μη ευρωπαϊκών χωρών να δανείζουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βοηθήσει την Ευρώπη», συνεχίζει ο Μίροσλαβ Σίγνκερ, ο οποίος διευκρινίζει πως η Τσέχικη Δημοκρατία, παρότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν σχεδιάζει να υιοθετήσει το ευρώ στο άμεσο μέλλον.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 9th, 2012 at 11:20 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply