Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός;

Ιανουάριος 8th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να την επιλέξετε

Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός;Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει μια γυναίκα που εγκυμονεί είναι το αν θα γεννήσει με καισαρική ή με φυσιολογικό τοκετό.

Φυσικά η καισαρική έχει τα υπέρ και τα κατά της και είναι στο χέρι σας το τι θα επιλέξετε τελικά.

• Η καισαρική επιλέγεται όταν το έμβρυο δεν έρχεται με το κεφάλι κατά τη διάρκεια της γέννας. Τότε το χειρουργείο είναι έτοιμο και η μέθοδος αυτή επιβάλλεται, αφού είναι επικίνδυνο για το νεογνό.

• Όταν η σπονδυλική στήλη του μωρού είναι κάθετη προς την σπονδυλική στήλη της μητέρας τότε η καισαρική είναι απαραίτητη να γίνει, αφού με φυσιολογικό τοκετό μπορεί να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα.

• Όταν μία γυναίκα είναι πάνω από 35 ετών καλό θα ήταν η γέννα να γίνει μέσω καισαρικής, αφού για πρώτο παιδί ,θεωρείται μεγάλη σε περίπτωση μάλιστα που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της γέννας.

• Σε περίπτωση που η μητέρα έχει δίδυμα, είναι προτιμότερο να ακολουθήσει αυτήν την μέθοδο, παρά τον φυσιολογικό τοκετό.

Εάν μία γυναίκα έχει χειρουργηθεί πρόσφατα για ινομυώματα, καλό θα ήταν να επιλεγεί η καισαρική τομή, αφού είναι πολύ πιθανό με τον φυσιολογικό τοκετό να προκληθεί αιμορραγία.

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν πλέον να γεννήσουν με τη μέθοδο της καισαρικής. Προτού πάρετε πάντως την τελική απόφαση, καλό θα ήταν να συζητήσετε με το γιατρό σας και να καταλήξετε από κοινού με ποιον τρόπο θα γεννήσετε.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 8th, 2012 at 12:20 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply