Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Τρόικα έρχεται ο 14ος μισθός φεύγει

Ιανουάριος 8th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διαβάστε τις απαιτήσεις των τροικανών που έρχονται την επόμενη εβδομάδα

Στις 16 Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα αυτή την φορά δεν θα έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα όπως στην προηγούμενη επίσκεψή καθώς η περίοδος χάριτος που έδωσε στη νέα κυβέρνηση τελείωσε.

Οι επιθεωρητές της τρόικας πρόκειται να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί και δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα περιθώριο όσον αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας μας σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να μας δώσουν την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, εξετάζεται να ενσωματωθεί μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων και των επιδομάτων του Πάσχα και καλοκαιρινής άδειας στον μηνιαίο μισθό, καταργώντας ουσιαστικά τον 14ο μισθό.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με την κίνηση αυτή, που παρακάμπτει τη Βουλή και δεν προϋποθέτει συναίνεση των κοινωνικών φορέων, επιχειρείται να ικανοποιηθεί ένας απο τους βασικούς όρους που έθεσε εκ νέου η τρόικα με επιστολή της προς το υπουργείο εργασίας, στην οποία επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα ανασταλεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη από τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τι άλλo απαιτούν οι Τροικάνοι.
Την άμεση μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα , την μείωση μισθών στις ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ καθώς και το κλείσιμο φορέων με κατάργηση αντίστοιχα θέσεων απασχόλησης τέλος να παρθούν νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Την ίδια ώρα ο Επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσαρ με συνέντευξη του στο CNBC ζητά περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε το βιντεο απο το δελτίο ειδήσεων του Μega

 

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 8th, 2012 at 08:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply