Αποδοκιμασίες στον καθαγιασμό των υδάτων στη Χαλκίδα

Σε αποδοκιμασίες σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων στην Χαλκίδα, προέβη μικρή ομάδα διαμαρτυρόμενων!

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στον κ. Παπούλια να παραιτηθεί ενώ τον αποκαλούσαν «δοσίλογο» και «προδότη» και του ζητούσαν να φύγει σε «ξένη χώρα». Οι περισσότερες αποδοκιμασίες ακούσθηκαν κατά την άφιξη και αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από άτομα που βρίσκονταν κοντά στην γέφυρα του Ευρίπου.

Παράλληλα έντονα αποδοκιμάστηκαν και άλλοι επίσημοι μεταξύ των οποίων και υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς» και η «χούντα δεν τελείωσε το 73».

Αποδοκιμασίες στον καθαγιασμό των υδάτων στη Χαλκίδα

Μία ομάδα, περίπου 15 ατόμων, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο των επισήμων αλλά παρεμποδίσθηκε από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Εγκληματικότητας της ΕΛ.ΑΣ.

Πέντε συλλήψεις
Έξι άτομα -τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες- προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας για το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων.

Από τους προσαχθέντες, πέντε τελικά συνελήφθησαν -τρεις γυναίκες και δύο άνδρες- οι οποίοι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για προσβολή κατά της τιμής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του άρθρου 168 του Ποινικού Κώδικα με το οποίο προβλέπονται κυρώσεις για «προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παραβρέθηκαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στον Πειραιά

Στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανίων βρέθηκε και φέτος το λιμάνι του Πειραιά, όπου ο Αγιασμός των Υδάτων πραγματοποιήθηκε χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ».

Άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο Αντ.Σαμαράς ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους, να είμαστε μονοιασμένοι, να αντέξουμε στα δύσκολα και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Παρόντες στην τελετή ήταν και πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, οι αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας μέτρα κατά της ανεργίας.

Στην Αθήνα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των βουλευτών Μιχάλη Καρχιμάκη, Προκόπη Παυλόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Θανάση Πλεύρη, που αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους πολίτες.

Αίσθηση προκάλεσαν τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία στην περιοχή του Κολωνακίου, προς αποφυγή επεισοδίων.

«Εύχομαι σε τέσσερις μήνες η Ελλάδα να έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία δύσκολη εποχή, σε μία περιοχή που φλέγεται. Έχουμε εμπιστοσύνη πως μπορούμε να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά και η νέα χρονιά θα έχει δυσκολίες. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, με αξιοπρέπεια. Ευθύνη μας είναι να στηρίξουμε τον λαό της Αθήνας και της χώρας με σοβαρότητα. Το πρόβλημα είναι εθνικής εμβέλειας και πρέπει να γίνει εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπισή του» τόνισε ο Γ.Καμίνης.

Στην τελετή στη Θεσσαλονίκη χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Περισσότεροι από δέκα νεαροί βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, για να πιάσουν τον σταυρό. Και εκεί δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες των πολιτικών που παραβρέθηκαν στην τελετή.

«Το Άγιο Πνεύμα θα φωτίσει όλο τον κόσμο. Ιδιαιτέρως όμως, όλους εκείνους που καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για το αύριο της Ελλάδος. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Αρκαδία.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.