Μπορεί να σας στοιχίσει!

Αντιπαθείτε το… Timeline;Σύμφωνα με μια έκθεση από το Inside Facebook, οι άνθρωποι που μισούν πραγματικά το Timeline και αναζητούν τρόπους για να απαλλαγούν από αυτό, πέφτουν συχνά θύματα απατών.

Αναζητώντας το «αφαίρεση του Timeline» ή «απενεργοποίηση του Timeline» στο Facebook, θα βρείτε μια πληθώρα ομάδων και σελίδων που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε ή να απενεργοποιήσετε, δήθεν, το νέο χαρακτηριστικό. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα, η απενεργοποίηση δεν είναι εφικτή, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι όσοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια, προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν με έντεχνο τρόπο.

Μερικές από τις απάτες φαίνονται να είναι σχετικά αβλαβείς, σας ανακατευθύνουν σε μία άλλη σελίδα, ζητώντας σας να κάνετε like σε ορισμένα sites και ως δια μαγείας το «πρόβλημά» σας θα λυθεί. Αν και για κάποιον που έχει μία σχετική εμπειρία θα αναγνωρίσει από μακριά ότι πρόκειται για απάτη, υπάρχουν πολλοί που μη γνωρίζοντας πώς ακριβώς λειτουργεί το Facebook την πατάνε.

Και ενώ το κάνει κανείς like σε μία σελίδα δεν θα του προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, κάποια άλλα site προτείνουν στους χρήστες να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν ένα σωρό extensions, τα οποία στην πραγματικότητα μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ’ όση θα φανταζόταν κανείς.

Αν πραγματικά αντιπαθείτε τόσο πολύ το νέο χαρακτηριστικό του Facebook, θα μπορούσατε πάντα να κάνετε το κόλπο με τον IE7, που πλέον δεν υποστηρίζεται από το κοινωνικό δίκτυο.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.