Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαρροές για το θάνατο του μπιν Λάντεν στο Hollywood

Ιανουάριος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτις Κάθριν Μπίγκελοου εργάζεται πάνω στο θέμα του εντοπισμού και της εξόντωσης του υπ’ αριθμόν ένα εχθρό του αμερικανικού έθνους

Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει έρευνες σχετικά με πιθανές εσωτερικές διαρροές που ενδεχομένως σημειώθηκαν ενόψει των αναγκών για στοιχεία που προέκυψαν κατά την προετοιμασία μίας ταινίας με θέμα την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δήλωσε Ρεπουμπλικανός βουλευτής.

Η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτις Κάθριν Μπίγκελοου εργάζεται πάνω στο θέμα του εντοπισμού και της εξόντωσης του υπ’ αριθμόν ένα εχθρό του αμερικανικού έθνους στη διάρκεια μίας επιδρομής σε εξοχική κατοικία στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, που εξετέλεσαν επίλεκτες ομάδες του αμερικανικού στρατού.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων Πίτερ Κινγκ δήλωσε πως φοβάται ότι η σκηνοθέτις και ο σεναριογράφος της Μαρκ Μπόαλ, οι οποίοι συναντήθηκαν με υψηλά ιστάμενους στο υπουργείο Αμύνης, απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία της υπόθεσης, η οποία έχει χαρακτηριστεί άκρως απόρρητη για λόγους εθνικής ασφαλείας από το υπουργείο Άμυνας. Ο ίδιος είχε ζητήσει τον περασμένο Αύγουστο από το Πεντάγωνο και τη CIA να δρομολογήσουν σχετική έρευνα.

Ο Κινγκ αποκάλυψε σήμερα στους δημοσιογράφους ένα εσωτερικό σημείωμα, στο οποίο η γενική επιθεώρηση του υπουργείου Αμύνης ανακοινώνει στις 10 Δεκεμβρίου πως σκέπτεται να ξεκινήσει «πάραυτα» έρευνες για να διαπιστωθεί η ευστάθεια των καταγγελιών.

Η έρευνα «θα προσανατολισθεί στις πράξεις των λειτουργών του υπουργείου Αμύνης σε σχέση με την διαβίβαση πληροφοριών σε κινηματογραφιστές», ανακοίνωνε το Πεντάγωνο σε επιστολή που απηύθυνε στον ρεπουμπλικάνο βουλευτή.

Από την πλευρά της, η CIA του ανακοίνωσε, σε επιστολή με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου, πως ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή μία ειδική πολιτική επιτήρησης των σχέσεων της με την βιομηχανία του κινηματογράφου.

Σύμφωνα με τον ρεπουμπλικάνο κοινοβουλευτικό η ταινία πρόκειται να προβληθεί στις αίθουσες τον Οκτώβριο, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, στις οποίες θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν θεωρείται ένα από τα κάλλιστα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής της θητείας του.

Τον Αύγουστο, ερωτηθείς για τις σχετικές αιτιάσεις του Κινγκ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τις είχε χαρακτηρίσει «γελοίες».

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 7th, 2012 at 10:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply