«Μπαλωθιά» της Ξάνθης, νίκη για Κέρκυρα

Στην τελευταία αγωνιστική (15η) του πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ, όπου οι «γκέλες» είχαν την τιμητική τους, ο Ολυμπιακός φρόντισε να γλιτώσει από μία δική του με «χρυσό» σκόρερ τον Μαρκάνο που πέτυχε το 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο και έβαλε τους «Πειραιώτες» με το δεξί στο 2012.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο α’ ημίχρονο, ωστόσο δυσκολεύτηκε πολύ να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Ατρομήτου, ο οποίος παρατάχθηκε με σαφέστατους αμυντικούς προσανατολισμούς. Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόνο δύο ευκαιρίες σε όλο το 45λεπτο και τις δύο με τον Τζιμπούρ. Την πρώτη στο 12′, όταν σε σέντρα του Μιραλάς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το δοκάρι και τη δεύτερη στο 18′, όταν από μπαλιά του Μανιάτη, ο Αλγερινός βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε με δύναμη άουτ.

Η «λύση» για τον Ολυμπιακό ήρθε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, από στημένη φάση κι αφού πρώτη απείλησε ο Ατρόμητος στο 49′, με σουτ του Νάστου που απέκρουσε ο Μέγερι. Στο 53′, μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη, ο Μαρκάνο πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Φουστέρ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 62′ ο Μέγερι με διπλή επέμβαση εξουδετέρωσε τις κεφαλιές των Αναστασάκου και Τομάς.

Στη συνέχεια έπεσε πάλι η απόδοση των «ερυθρολεύκων» και το επόμενο διάστημα κύλησε με πολλά λάθη, αλλά και άγχος, όσο περνούσε η ώρα και δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ. Στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος έκλεισε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει κι έτσι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε τη νίκη και αύξησε στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που όμως έχει δύο αγώνες λιγότερους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Τοροσίδης – Δημούτσος, Ζουέλα, Μπέλιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοντέστο (46′ Μακούν), Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Φουστέρ (64′ Γέστε), Μιραλάς (82′ Μέλμπεργκ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Τόμας, Καραγκούνης (74′ Μπρίτο), Νάστος, Αναστασάκος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (80′ Μπέλιτς), Δημούτσος (62′ Πίτου Γκαρσία), Ζουέλα, Μακρής.

Ο Τοτσέ γλιτώνει τον Παναθηναϊκό στο 94'Ο Τοτσέ γλίτωσε τον ΠΑΟ από την ήττα στο Αγρίνιο στο 94′

Με τέρμα του Τοτσέ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Αγρινιώτες, που είχαν προηγηθεί στο 64′ με τον Καμαρά. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς λίγο πριν το 80′ αποχώρησε τραυματίας ο Μπουμσόνγκ, ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από τον Φερέιρα.

Χωρίς τους Λέτο, Κουίνσι και Ρούντολφ, με τον Μπουμσόνγκ να φεύγει περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού, το γκολ του Τοτσέ στις καθυστερήσεις μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη του τίτλου.

Ο Ισπανός στράικερ, που στο 87΄ “νικήθηκε” από τον Μπλάζιτς, χάρη στην κλάση του Μαυροβούνιου γκολκίπερ, αποδείχθηκε η “χρυσή αλλαγή” του Φερέιρα και αν μη τι άλλο απέδειξε ότι πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, ακόμη και με τον Αργεντινό στην ενδεκάδα.

Με τον βαθμό που πήρε ο Παναθηναϊκός, ακόμη και σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου, το “τριφύλλι” έχει δύο ματς να δώσει ακόμη (με Λεβαδειακό και Δόξα) και, εφόσον δεν “στραβοπατήσει” στην έδρα του, τότε θα ξαναβρεθεί στην κορυφή.

Στο 8΄ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν από γύρισμα του Μαυρία στο πέναλτι ο Κλέιτον έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Ντολεζάι και κατέληξε κόρνερ. Από το 15ο λεπτό και ύστερα ο Παναιτωλικός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 20΄, μάλιστα, πέτυχε γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Εντζεγκουέλε από το φάουλ του Ντολεζάι, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε σωστά από τον βοηθό διαιτητή, μιας και ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Από το 35΄ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, είχε δύο σουτ προς την εστία με τους Καραγκούνη (απέκρουσε ο Μπλάζιτς) και Μαυρία (άουτ), ενώ στο 42΄ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε πέσιμο του Βύντρα από μαρκάρισμα του Αντι κι έτσι έκλεισε το ημίχρονο (0-0).

Με μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό άρχισε το δεύτερο μέρος. Ο Κλέιτον έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή κι ανάγκασε τον Μπλάζιτς να διώξει με υπερένταση. Οι “πράσινοι” είχαν την πλήρη υπεροχή στο ματς, παρ’ όλα αυτά η ομάδα που προηγήθηκε ήταν ο Παναιτωλικός.

Από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ρότσα, ο Καμαρά πέρασε και τον Καπίνο και σε άδεια εστία έκανε το 1-0 στο 64΄. Τρία λεπτά πριν από το τέλος ο Μπλάζιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα στο πλασέ του Τοτσέ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 94΄ από ασίστ του Κλέιτον, ο Τοτσέ δεν αστόχησε (1-1).

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Καραμαλίκης – Καραγκούνης, Μπουμσόνγκ, Πετρόπουλος, Σιμάο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Σιόντης (65΄ Παλαιολόγος), Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Άντι, Μουμίν (69΄ Κούσας), Μητρόπουλος, Καμαρά, Ρότσα, Μπουμάλ, Καραμαλίκης (85΄ Πασάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Μαυρίας (71΄ Τοτσέ), Ζέκα (66΄ Μαρίνος), Καραγκούνης (58΄ Πετρόπουλος), Κλέιτον.

Ανετη επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού με 3-1, με τους Βιεϊρίνια και Κοντρέρας να κλέβουν την παράσταση αποχαιρετώντας τους οπαδούς.

Σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον Πάμπλο Κοντρέρας και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, το αγωνιστικό σκέλος με τη νίκη 3-1 επί του Λεβαδεικού, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Οι δύο παίκτες που μόλις χθες αποχώρησαν και τυπικά από τον «Δικέφαλο» γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας που έσπευσε στην Τούμπα για να τους χειροκροτήσει στο τελευταίο αντίο.

Βιεϊρίνια και Κοντρέρας έκαναν μια βόλτα στο γήπεδο πριν από την έναρξης του αγώνα και μέσα σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα (δακρυσμένοι και οι δύο) έγνεψαν στους φίλους του ΠΑΟΚ που τους λάτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι δύο παίκτες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αναχωρήσουν για Γερμανία και Χιλή, από την Θεσσαλονίκη και αυτή ήταν η τελευταία τους επαφή με τον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, με νίκη ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, αφού επικράτησε εύκολα με 3-1 του Λεβαδειακού στην 15η αγωνιστική και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ιβιτς στο 21′, ο Αθανασιάδης στο 49′ και στο 84′ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ ο Ναπολεόνι σκόραρε στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και είχαν κάποιες καλές προσπάθειες με τους Γεωργιάδη και Αθανασιάδη, για να έρθει τελικά το γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 21ο λεπτό. Ο Αθανασιάδης με πολύ ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ιβιτς απέναντι από τον Κυριακίδη και ο Σέρβος με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το πρώτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, ενώ ο Λεβαδειακός συνέχισε να αγωνίζεται με αμυντική τακτική και να ψάχνει σε αντεπιθέσεις το γκολ.

Η νίκη για τον ΠΑΟΚ «κλείδωσε» στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 49΄, όταν ο Αθανασιάδης με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν κάποιες καλές φάσεις με τους Βασιλείου και Φαβάλι, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 84΄, όταν ο Λαζάρ αξιοποίησε λάθος του Φαβάλι και έδωσε… μισό γκολ στον Αθανασιάδη, που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Ο Λεβαδειακός το μόνο που κατάφερε ήταν στο τρίτο λεπτό των καθσυτερήσεων να μειώσει με τον Ναπολεόνι.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μαλεζάς, Γιάννου, Λαζάρ – Μουλόπουλος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Πάμπλο Γκαρσία, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (80΄ Λαζάρ), Ιβιτς (67΄ Γιάννου), Αθανασιάδης, Ετο (53΄ Σταφυλίδης), Κατσικάς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος):
Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Κοιλιάρας (68΄ Ναπολεόνι), Μελισσάς (56΄ Ζαουί), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Φαβάλι, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος (78΄ Πόποβιτς).

Η Ξάνθη με ανατροπή στο Ηράκλειο έφυγε με τη νίκη 2-1 επί του Εργοτέλη και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Κέρκυρα πήρε σημαντική νίκη επί του Άρη με 1-0.

Στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ και έχασαν ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του 30ου λεπτού για τον Εργοτέλη, όταν ο Λεάλ επιχείρησε μακρινό σουτ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Βιβιανί και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, προτού την μπλοκάρει ο Γάλλος τερματοφύλακας. Όμως, η σημαντικότερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Ο Φραγκουλάκης έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ξεκίνησε μία επίθεση για τον Εργοτέλη, η οποία ολοκληρώθηκε με το δεξί πλασέ του Κατσικοκέρη, ο οποίος «παραβίασε» την εστία της Ξάνθης (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο του Β’ ημιχρόνου. Στο 49′ ο Μπέρτος σέντραρε από δεξιά στην «καρδιά» της άμυνας του Εργοτέλη και ο Μαρκόφσκι, με εκπληκτικό γυριστό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον για το 1-1. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσπαθούν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που τα κατάφερε στο 76′. Ο Πόι από δεξιά έβγαλε σε θέση βολής τον Μαρκόφσκι, ο οποίος με πλασέ σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα, βάζοντας τους «ακρίτες» μπροστά στο σκορ (1-2). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Βιβιανί απέκρουσε στο 79′ το σουτ του Μπέτο, στο 83′ το παρ’ ολίγον αυτογκόλ του Πόι από τη σέντρα του Σασιασβίλι, καθώς και την εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη στο 90′. Έτσι, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος και η Ξάνθη έφτασε τους 24 βαθμούς, αφήνοντας τον Εργοτέλη στους 18.

Διαιτητής:
Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες κάρτες: Χίμπλινγκερ, Κυριακίδης, Φραγκουλάκης – Στάσιακ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (63′ Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (82′ Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (66′ Σαρρής).

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο (85′ Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (58′ Σουάνης), Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι (62′ Σταθάκης).

Ο Αρης πλήρωσε το δις εξα… Μαρτίν στην Κέρκυρα

Χρειάστηκε να περάσουν 468 λεπτά, για να μπορέσει η Κέρκυρα να πετύχει γκολ και παράλληλα να πανηγυρίσει τη νίκη, μόλις τη δεύτερη στο εφετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια, σε αγώνα για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας που έγινε στο «Νησί των Φαιάκων», επικράτησε 1-0 του Άρη και πήρε βαθμολογική ανάσα εν όψει του δεύτερου μισού της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Χουάν Μαρτίν στο 48ο λεπτό.

Η Κέρκυρα, η οποία ήταν χωρίς γκολ-νίκη από τις 19 Νοεμβρίου 2011 (2-1 εντός με Εργοτέλη), μετουσίωσε την υπεροχή του α` ημιχρόνου σε γκολ στις αρχές του β`. Συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, ο Αγρίτης μπήκε από τα αριστερά και με συρτή σέντρα έδωσε την ασίστ στον Μαρτίν. Ο τελευταίος, στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της Κέρκυρας, παραβίασε με ιδανικό πλασέ την εστία του Βελλίδη δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Χάβι Γκράθια απείλησε ακόμη 2-3 φορές προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως ο Βελλίδης όσες φορές χρειάστηκε έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά. Στο 58` ο Ιωάννου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 61` ο Βελλίδης απέκρουσε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Αγρίτη. Στο 79` ο Βελλίδης κράτησε και πάλι «ζωντανό» τον Άρη, καθώς απέκρουσε κοντινό σουτ του Μαρτίν. Οι φιλοξενούμενοι στο 86` και στο 87` βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Γκαλίνοβιτς στην προβολή του Καπετάνου και στην κεφαλιά του Γιαννιώτα στο αμέσως επόμενο λεπτό, έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Διαιτητής:
Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες κάρτες: Τόχα, Γραμμόζης, Σακελλαρίου – Φατί, Σολτάνι, Γιαννιώτας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια):
Γκαλίνοβιτς, Βένζελ, Γραμμόζης, Μίχος (9` Σακελλαρίου), Αγρίτης, Γιάντσης (84` Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Μάρτιν, Ιωάννου (71` Ηλιάδης).

ΑΡΗΣ (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Σολτάνι (84` Σανκαρέ), Τόχα, Τσέζαρεκ, Φατί (68` Καπετάνος), Ντίκο, Καζναφέρης (56` Γιαννιώτας), Λαζαρίδης, Ούμπιδες.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.