Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει το χρόνο εκλογής προέδρου

Ιανουάριος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αντιδράσεις για τη μεταβατική διαρχία

Από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚΣτο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που θα συγκληθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου παραπέμπεται το θέμα της εκλογής προέδρου του κόμματος. Θα προηγηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο όπου θα παρουσιαστεί σχετική εισήγηση. Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν μία μεταβατική διαρχία, να γίνει δηλαδή η εκλογή του νέου προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές και να παραμείνει ο ίδιος στην προεδρία έως τότε, με παράλληλη ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πάνο Μπεγλίτη, το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε έως και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποφάσισε ομόφωνα να συνεδριάσει εκ νέου στις 12 Ιανουαρίου.

Τότε θα παρουσιαστεί εισήγηση για τη γενικότερη πορεία του Κινήματος, εν όψει των εθνικών εκλογών, και για τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η εισήγηση θα κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Αν στο Εθνικό Συμβούλιο αποφασιστεί ότι η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά από τις εθνικές εκλογές, το Σώμα θα αποφασίσει και την ακολουθητέα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού.

Αν όμως το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσει ότι η εκλογή προέδρου του Κινήματος θα γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές, τότε ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός.

Το σχέδιο της εισήγησης θα γίνει από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Έξαρχο με τη βοήθεια του Πολιτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της ΚΟ, ώστε, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, να αποτυπωθούν και να συντεθούν ολοκληρωμένα οι απόψεις εν όψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, οι κ.κ. Δ.Σακελλάρης, Π.Κουκουλόπουλος, Γ.Μίχας, Ν.Ανδρουλάκης, Ν.Σαλαγιάννης και οι κυρίες Σ.Ράπτη και Τ.Αντωνίου τοποθετήθηκαν υπέρ της έναρξης αμέσως των διαδικασιών προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος πριν τις εκλογές.

Ο κ. Μπεγλίτης παραδέχτηκε την ύπαρξη διαφορετικών προσεγγίσεων, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπήρξε κοινή θέση για ολόπλευρη συμβολή στην προσπάθεια της παράταξης για τον εκλογικό αγώνα, την ανάδειξη των περαγμένων της διετούς κυβέρνησης και την αξιολόγηση του έργου της.

Newsroom ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 5th, 2012 at 09:53 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply