Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι υπερχρεωμένοι δήμοι “μπαίνουν” σε πολυνομοσχέδιο

Ιανουάριος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες επιχειρεί να επιλύσει το υπουργείο Εσωτερικών, με διατάξεις που περιλήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα εξεταστεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, οι διατάξεις για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο «με στόχο να διαχειρίζονται και να εξυπηρετούν αξιόπιστα το χρέος τους, χωρίς να αναστέλλονται κρίσιμες προς τους πολίτες λειτουργίες τους».

Οι διατάξεις αυτές ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως τη δυνατότητα σύναψης δανειακών συμβάσεων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων δήμων και περιφερειών, αποσύνδεση του επιτοκίου των δανείων από αυτό των κρατικών ομολόγων και αντικατάσταση του με το ισχύον επιτόκιο δανεισμού του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012, για τη ρύθμιση των δανείων των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων, που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Επίσης, ρυθμίζεται η δυνατότητα πληρωμής για το πρώτο τρίμηνο του έτους υποχρεωτικών δαπανών, δαπανών για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, για την προμήθεια υλικών και τροφίμων για δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, δαπανών που προκύπτουν από την εκτέλεση των διετών προγραμμάτων δράσης κοινωφελών επιχειρήσεων και δαπανών που απορρέουν από συμβάσεις ανάθεσης εκτέλεσης έργων κ.ά.

 

Newsit.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 5th, 2012 at 11:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply