Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου

5 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο

Ο πλανήτης μας έχει πολλές ομορφιές. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει μερικές από τις πιο ασυνήθιστες και αξιοσημείωτες παραλίες του κόσμου. Σε μερικές μπορεί να μην μπορείτε να κολυμπήσετε αλλά δεν παύουν να έχουν κι αυτές μια ιδιαίτερη ομορφιά. Για να δούμε λοιπόν τις παραλίες αυτές…
Η παραλία Bowling Ball Beach στην Καλιφόρνια αντί για χρυσή άμμο ή βότσαλα, έχει τεράστιες πέτρες οι οποίες καταλαμβάνουν όλη την παραλία.
Οι πέτρες αυτές είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο που θα νόμιζε κανείς ότι κάποιος τις άφησε έτσι. 

Το Harbour Island στις Μπαχάμες μαγεύει όσους το επισκέπτονται με την άσπρη άμμο του και τα καταγάλανα νερά του.

Το Prince William Sound στην Αλάσκα αποτελεί σίγουρα ένα από τα θαύματα του κόσμου. Καθαρός αέρας, καταπράσινα βουνά τα οποία αντανακλώνται στα νερά και μαύρη άμμος είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της περιοχής που κόβουν την ανάσα.

Η παραλία Papakolea στη Χαβάη δεν είναι μια συνηθισμένη παραλία. Η άμμος έχει μαύρα, κόκκινα και πράσινα στοιχεία τα οποία προήλθαν από μια έκρηξη ηφαιστείου πριν 10.000 χρόνια και τα νερά είναι γαλαζοπράσινα.

Η λίστα αυτή δεν θα ήταν πλήρης αν δεν περιελάμβανε και μια ελληνική παραλία. Η παραλία Περίσσα στην Σαντορίνη είναι μια από τις πιο γνωστές του κόσμου για την μαύρη άμμο αλλά και για τον βράχο Μέσα Βουνό, το οποίο φωτίζεται το βράδυ. Οι σαγιονάρες είναι απαραίτητες καθώς η άμμος κρατάει την ζέστη.

Ηφαίστεια έχουν διαμορφώσει το ιδιαίτερο σχήμα της παραλίας Giant’s Causeway στην Βόρεια Ιρλανδία. Η παραλία αυτή συμπεριλαμβάνεται σε πολλούς μύθους της Ιρλανδίας.

Η παραλία Rainbow στην Αυστραλία προσφέρει την απόλυτη ηρεμία. Αν πάρετε μια χούφτα από την χρυσή άμμο θα δείτε μυριάδα χρωμάτων.

Την παραλία Vik στην Ισλανδία αξίζει να την επισκεφθείτε για την ιδιαίτερη ομορφιά της. Πέρα από την μαύρη άμμο, περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους.

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, 2012 at 23:36 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply