Η κακοκαιρία θα δείξει τα δόντια της σε όσους βουτήξουν για τον σταυρό!

Άσχημα είναι τα νέα από το μέτωπο του καιρού για τους εκδρομείς που σκέφτονται «να αποδράσουν» από τα μεγάλα αστικά κέντρα το τριήμερο των Θεοφανίων, καθώς οι μετεωρολόγοι περιμένουν ένα βροχερό τριήμερο, με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας. Η κακοκαιρία θα… δείξει τα δόντια της από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ανήμερα των Φώτων, εκτός από εκείνους που θα πέσουν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό, θα χρειαστούν τόλμη και τύχη και όσοι θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν.

«Σήμερα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, χωρίς κάτι αξιόλογο, εκτός από λίγες βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα. Ωστόσο, από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή ένα βαρομετρικό χαμηλό, που έρχεται από τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη θα δώσει ισχυρές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, που πιθανότατα θα προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και χιόνια στα ορεινά» λέει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής Νίκος Καντερές.

Ειδικά την Παρασκευή οι νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 8-9 μποφόρ. Το Σάββατο τα φαινόμενα θα επιμείνουν, τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλότερα και οι πολύ ισχυροί άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα φέρουν κάθετη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά στην Αττική το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 5, ενώ σε κάποιες πόλεις της βόρειας Ελλάδας δεν αποκλείεται να καταγραφούν το βράδυ και αρνητικές θερμοκρασίες.

«Η πρώτη σοβαρή μεταβολή του καιρού για το 2012 θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή αλλά, ευτυχώς, από το βράδυ του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια και την ανατολική Ελλάδα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος, ωστόσο, θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί βοριάδες στα πελάγη» σημειώνει ο κ. Καντερές.

 

Γεράσιμος Κόντος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.