H χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2012 στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από τις 6 μέχρι και 7 το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα, καθώς έφτασε τους -17.2 C (βαθμούς της κλίμακας Κελσίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι και η πλέον επίσημη μέτρηση θερμοκρασίας που γίνεται στον τοπικό Μετεωρολογικό σταθμό που έχει εγκαταστήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην πόλη της Πτολεμαΐδας και πως πιθανόν να έχουν αποτυπωθεί και καταγραφεί και άλλες μετρήσεις πολύ μικρότερες, με πολύ μεγαλύτερη πτώση του υδραργύρου, αλλά θεωρούνται ανεπίσημες.

Την ίδια ώρα που η μετεωρολογική υπηρεσία επεσήμαινε ότι ισχυρός παγετός καταγράφηκε τη δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου, με την Πτολεμαΐδα να κρατά τα σκήπτρα με τους -17.2 C, στη Φλώρινα η θερμοκρασία ήταν στους -14.2 C, στο Κάτω Νευροκόπι -13.2 C, στα Γρεβενά -12.3 C και στη Βλάστη -12.1 C.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.