Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το έθιμο των “Ρουγκατσαριών” στις Αμυγδαλιές Γρεβενών

Ιανουάριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση των ρουγκουτσαριών. Πιο συγκεκριμένα, τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία. Φέτος για πρώτη φορά στην εκδήλωση συμμετείχαν όλες οι ηλικίες, από τριών ετών ο πιο μικρός, έως εξήντα ετών ο πιο μεγάλος και αυτό άρεσε πάρα πολύ σε όλους. Γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια όλους όσους συμμετείχαν στην αναβίωση του εθίμου, καθώς και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά».

Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Δασταμάνη Γιώργο, το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, το Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΚΕΓ κ. Κόραβο Βάιο που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τέλος ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας                Ο Πρόεδρος

Αργύριος Γ. Καραλιόλιος              Νικόλαος Δεινόπαπας

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 3rd, 2012 at 08:56 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply