Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα

3 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

H χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2012 στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από τις 6 μέχρι και 7 το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα, καθώς έφτασε τους -17.2 C (βαθμούς της κλίμακας Κελσίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι και η πλέον επίσημη μέτρηση θερμοκρασίας που γίνεται στον τοπικό Μετεωρολογικό σταθμό που έχει εγκαταστήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην πόλη της Πτολεμαΐδας και πως πιθανόν να έχουν αποτυπωθεί και καταγραφεί και άλλες μετρήσεις πολύ μικρότερες, με πολύ μεγαλύτερη πτώση του υδραργύρου, αλλά θεωρούνται ανεπίσημες.

Την ίδια ώρα που η μετεωρολογική υπηρεσία επεσήμαινε ότι ισχυρός παγετός καταγράφηκε τη δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου, με την Πτολεμαΐδα να κρατά τα σκήπτρα με τους -17.2 C, στη Φλώρινα η θερμοκρασία ήταν στους -14.2 C, στο Κάτω Νευροκόπι -13.2 C, στα Γρεβενά -12.3 C και στη Βλάστη -12.1 C.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2012 at 09:22 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply