Έπειτα από τις καταγγελίες για μη είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου βρίσκεται ο Γιάννης Καπελέρης, γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ζήτησε σήμερα την παραίτηση του Γ. Καπελέρη προκειμένου να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα.

Η παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά συγκεκριμένα το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το ύψος της ζημίας φέρεται να είναι τουλάχιστον 15 εκατ.ευρώ, ενώ η δίωξη στρέφεται και κατά της διευθύντριας της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη και δημοσιευμάτων στον Τύπο για μη είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο Γιάννης Καπελέρης όταν κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.