Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κύπρος: 18 γυναίκες με ύποπτα εμφυτεύματα σιλικόνης

Ιανουάριος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεκαοκτώ περιστατικά γυναικών, οι οποίες υποβλήθηκαν σε πλαστική επέμβαση στήθους με εμφυτεύματα τύπου PIP ή Μ, που θεωρούνται ύποπτα για πρόκληση καρκίνου, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο

Ο υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί άλλες 40 περιπτώσεις γυναικών, οι οποίες έχουν χειρουργηθεί από δύο πλαστικούς χειρουργούς στην Κύπρο, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά τα εμφυτεύματα, αλλά οι ίδιες δεν γνωρίζουν τον τύπο τους.

Επιπλέον, πρόσθεσε, υπάρχουν άλλες 20 περιπτώσεις γυναικών, που έχουν χειρουργηθεί από άλλους γιατρούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και οι οποίες επίσης δεν γνωρίζουν τον τύπο του εμφυτεύματος.

Ο κύριος Μαλάς απηύθυνε έκκληση σε όσες γυναίκες έχουν αποταθεί στο εξωτερικό και ειδικά στη Συρία, για την εμφύτευση αυτών των εμφυτευμάτων, να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Υγείας, ενώ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πλαστικούς χειρουργούς για μελέτη της κατάστασης.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 2nd, 2012 at 15:11 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply