Στην παγωμένη Πιονγκιάνγκ χιλιάδες Βορειοκορεάτες απότiσαν φόρο τιμής στον Κιμ Γιονγκ Ιλ που κηδεύτηκε -Δίπλα στη λιμουζίνα που τον μετέφερε ο διάδοχος και γιος του Κιμ Γιονγκ Ουν

Εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες βγήκαν στους δρόμους της παγωμένης Πιονγιάνγκ για να αποτίσουν φόρο τιμής στο “μεγάλο ηγέτη”, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ που έφυγε την περασμένη εβδομάδα από τη ζωή.
Η πρώτη φάσης τελετής άρχισε στο μαυσωλείο Κουμσουσάν όπου έχει τοποθετηθεί το γυάλινο φέρετρο με τη σωρό του ηγέτη της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ, το μόνο ρωσικό μέσο ενημέρωσης που διατηρεί γραφείο στη Βόρεια Κορέα.

Η τελετή άρχισε στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) και όταν ολοκληρωθεί, η σορός του Κιμ Γιονγκ-ιλ θα περάσει από τους δρόμους της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας, όπου θα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.


Anlyzing North Korean mourning από CNN_International
Ο γιος του και διάδοχος Κιμ Γιονγκ Ουν παρέμεινε δίπλα στη λιμουζίνα που μεταφέρει τη σορό του πατέρα του μέσα από τους δρόμους της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας ενώ οι Βορειοκορεάτες θρηνούν καθώς αποχαιρετούν τον ηγέτη τους.

Αριστερά του αυτοκινήτου που μετέφερε το φέρετρο πορεύονταν ένστολα μέλη της ηγεσίας των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσά τους ο αρχηγός του ενικού επιτελείου Ρι Γιονγκ-Χο και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Κιμ Γιονγκ-Τσουν.

Στρατιωτική ορχήστρα ακολουθούσε την πομπή μέσα από τους χιονισμένους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, ενώ ακολουθούσε σειρά μαύρων και λευκών αυτοκινήτων αξιωματούχων του καθεστώτος.
“Είναι η μεγαλύτερη απώλεια για το κόμμα και τη χώρα μας”, σχολίασε ο παρουσιαστής της τηλεόρασης με πνιγμένη από τη λύπη φωνή.

Η βορειοκορεατική τηλεόραση μετέδωσε πλήθος εικόνων με πολίτες που έκλαιγαν, με σφιγμένες τις γροθιές σε ένδειξη συντριβής, πεσμένοι στα γόνατα.

Η χώρα παραμένει σε εθνικό πένθος ενώ οι μαζικές εκδηλώσεις θλίψης δεν έχουν σταματήσει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απώλεια του 69χρονου Κιμ Γιονγκ Ιλ.

 

Στέφανος Νικήτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.