Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη είχε η Πτολεμαΐδα το 1963 !!!

Δεκέμβριος 29th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Μακεδονία με το θερμόμετρο να φθάνει ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες στους -14 βαθμούς στην περιοχή της Εορδαίας. Το σημερινό πρωινό ήταν ιδιαίτερα ψυχρό, χωρίς, ωστόσο, αυτό να είναι πρωτόγνωρο για μια περιοχή που έχει συνηθίσει στους μείον κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη, προγνώστη καιρού του West channel, «το ξεχωριστό της ημέρας ήταν ότι Εορδαία και Φλώρινα αποτέλεσαν τις ψυχρότερες περιοχές όχι μόνο του Ελλαδικού χώρου, αλλά όλης της Ευρώπης, με τιμές πολύ χαμηλές, ειδικά στις πόλεις της Πτολεμαϊδας και της Φλώρινας».

Να σημειωθεί ότι τα πρωτεία της χαμηλότερης θερμοκρασίας στην Ελλάδα η Πτολεμαϊδα τα κρατάει από τον Ιανουάριο του 1963, όταν σημειώθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Ελλάδα και το θερμόμετρο έφτασε στο -27,8ºC.

Τα

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 29th, 2011 at 09:29 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.