Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου με τους Ανώτατους Δικαστικούς

29 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η παραίτηση των δύο εισαγγελέων στα βασικά θέματα συζήτησης

Κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου με τους Ανώτατους ΔικαστικούςΚρίσιμο χαρακτήρα προσλαμβάνει η προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Η ατζέντα της συνάντησης αν δεν ανατρέπεται σίγουρα εμπλουτίζεται καθώς κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού και των Ανώτατων Δικαστικών θα αποτελέσει η χθεσινή, αιφνιδιαστική παραίτηση των δύο οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη οι οποίοι αποχώρησαν καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους αλλά και παρεμβάσεις εκφραστών οργανωμένων συμφερόντων του οικονομικού εγκλήματος.

Αφορμή για την παραίτησή τους ήταν σχέδιο νόμου που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Εισαγγελία με το οποίο καταργείται ουσιαστικά το σημερινό Τμήμα και η δίωξη του οικονομικού εγκλήματος ανατίθεται σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η επιστολή προωθήθηκε μέσου του προϊσταμένους τους αντεισαγγελέα κ. Ν. Παντελήστον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε.

Η σημερινή ατζέντα της συνάντησης  αν δεν είχε υπάρξει η ανατροπή από την παραίτηση των δύο εισαγγελέων θα αφορούσε στην ταχύτερη και αποδοτικότερη απονομή της δικαιοσύνης αλλά και στην κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λίγες ημέρες  λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο του νέου πολυνομοσχεδίου, με το οποίο λαμβάνονται δεκάδες μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Στη συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό μετέχουν  η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρίαΡένα Ασημακοπούλου , οι κκ. Π. Πικραμμένος του Συμβουλίου Επικρατείας, Ι. Καραβοκύρης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο εισαγγελέας του Α.Π. κ. Ιωάννης Τέντες .

Παρόντες στη συνάντηση θα είναι επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο υπουργός Επικρατείας και πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλος, η κυρία Ελένη Διακομανώλη – Ανδρειωτέλλη (Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων) και ο κ. Διονύσης Λασκαράτος (Γενικός Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Οι υποθέσεις που χειρίζονταν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς

Στα χέρια των δύο εισαγγελέων βρίσκονταν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων:

– των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

– των ύποπτων δανειοδοτήσεων από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΠαΣοΚ

– του σκανδάλου των υποβρυχίων

– τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στην επιβολή προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων

– τις καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών

– του φακέλου των CDS και των υπεράκτιων εταιρειών που κρύβονταν πίσω από αυτά

– τις καταγγελίες για μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα την επιβολή μέτρων λιτότητας μέσω του μνημονίου.

 

This entry was posted on Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2011 at 12:35 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply