Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Adidas: Ετοιμη για επιστροφή στο μάρκο

27 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας δηλώνει αισιόδοξος για το ευρώ

Adidas: Ετοιμη για επιστροφή στο μάρκοΤο σύνηθες μέχρι σήμερα ήταν να εκφράζονται δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον του ευρώ από επικεφαλής χρηματοπιστωτικών ομίλων και αμερικανούς οικονομολόγους. Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas αυτός που χάλασε το πρόσκαιρο κλίμα ευφορίας που επικρατεί λόγω εορτών και επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για διάλυση της ευρωζώνης και επιστροφή των μελών της στα εθνικά νομίσματα.

Ο Χέρμπερτ Χάινερ εμφανίζεται βέβαια αισιόδοξος δηλώνοντας στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι «το ευρώ θα επιβιώσει». Ομως για καλό και για κακό η εταιρεία του είναι έτοιμη να εκδώσει τιμολόγια και να δώσει μισθούς σε μάρκα. «Ασφαλώς θα είμαστε έτοιμοι να εκδώσουμε τιμολόγια στο νέο νόμισμα αν χρειαστεί» απάντησε ο ίδιος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Προς το παρόν τα σενάρια αυτά επηρεάζουν μόνο… την ψυχολογία της επιχείρησης. Οπως και οι περισσότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της Γερμανίας η Adidas δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης, δηλώνει ο Χάινερ. Παραδέχεται ωστόσο ότι «θα έρθει η στιγμή που η αβεβαιότητα θα καταβάλει και τους αγοραστές μας». Πάντως μόνο από την πώληση ειδών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί σε Πολωνία και Ουκρανία η Adidas αναμένει τζίρο 1,5 δισ. ευρώ.

 

TO BHMA

This entry was posted on Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, 2011 at 18:05 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply