Ζητούν άμεσα αλλαγή προέδρου πριν τις εκλογές

“Σφίγγα” φαίνεται πως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο οποίος στην τοποθέτησή του δεν άνοιξε τα χαρτιά του και περιορίστηκε σε μία φράση “θα πράξω το καθήκον μου”, κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έκανε ανασκόπηση των πεπραγμένων της διετίας και υποσχέθηκε ότι θα έχουμε και νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μετά την Πρωτοχρονιά, χωρίς ωστόσο να πει κουβέντα για τη διαδοχή.

Τότε παρενέβη ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ήταν ξεκάθαρος και δήλωσε πως δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες και σημείωσε πως δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πάει σε βουλευτικές εκλογές χωρίς να έχει αναδειχθεί νέος πρόεδρος.

Ζήτησε λοιπόν λιτές και αδάπανες διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου, προ των βουλευτικών εκλογών και αυτές οι διαδικασίες να είναι τριήμερης διάρκειας. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε χαρακτηριστικά: “καμμία περιοδεία, όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι γνωστοί στον κόσμο και δεν χρειάζονται συστάσεις, χρήση του αδάπανου Διαδικτύου για την οργάνωση και διεξαγωγή του διαλόγου, οργάνωση των νομαρχιακών συνελεύσεων των Ν.Ο. δίχως την παρουσία των υποψηφίων, εμφάνιση στην T.V. μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες προ των εκλογών από τη βάση. Πιθανός χρόνος αυτού του τριημέρου ο Φεβρουάριος, ή όποτε άλλοτε θεωρηθεί σκοπιμότερο”.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επισήμανε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου πρέπει να έχουν αποφασιστεί οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει το Κίνημα. Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι κατά των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή Προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες ανέφερε ότι ο ίδιος, απευθυνόμενος στους παρόντες, είπε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει τις φιλοδοξίες του, “εφόσον μου το ζητήσετε”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την άμεση σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου, καθώς όπως σημείωσε μέσα σε τέτοιους καιρούς χρειάζεται η γρήγορη αντίδραση του κινήματος. Βασική προϋπόθεση όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι να λυθούν άμεσα οι εσωκομματικές εκκρεμότητες, σημειώνοντας πως δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ το μετέωρο βήμα του πελαργού.

Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την «προωθητική μας δύναμη».

“Διανύουμε δύσκολες και ιστορικές στιγμές που απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη επιβίωσης. Στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει κλίμα μεγάλης αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον. Και στο Κίνημα μας, καλούμαστε αφού προχωρήσουμε σε ένα απολογισμό της διετούς προσπάθειας μας για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, να οργανωθούμε για τον εκλογικό αγώνα και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας”, επισήμανε στην εισήγησή του στην, υπό τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με βάση εκκίνησης τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που “εμείς, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Παπανδρέου διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό”.

 

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.