http://media.megatv.com/filesystem/images/20111225/engine/mega_o_53761_1124502_type12250.jpgΣτόχος του Λ. Παπαδήμου είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο αρχών πάνω στο οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνηση. Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός εξασφαλίζει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ώστε να ψηφίζονται τα κρίσιμα νομοσχέδια και από τα τρία κόμματα μετά από διαβούλευση, να καθοριστεί η συμφωνία των εκλογών μετά τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το “κούρεμα” των ομολόγων και επίσης όπου υπάρχει διαφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων για αποφάσεις, που δεν αφορούν τη δανειακή σύμβαση, αυτές να λαμβάνονται κατά πλειοψηφία στη Βουλή.
Ωστόσο και μετά τις επαφές του Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς εξακολουθούν να υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”, που προβληματίζουν ακόμη το Μέγαρο Μαξίμου και τα τρία κόμματα. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως δεν υπάρχει συμφωνία για το τι θα γίνει εάν η τρόικα ζητήσει τώρα νέα μέτρα, είτε για την υστέρηση του προϋπολογισμού του 2011, είτε για εξειδίκευση των μέτρων για την τριετία 2013 – 2015
Επίσης προβληματισμό προκαλεί και μια ενδεχόμενη απόφαση του κ. Παπαδήμου για ανασχηματισμό καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εκπροσώπηση των κομμάτων και σε τι επίπεδο στελεχών.

“Αγκάθι” ίσως αποτελέσουν και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι κόντρες των δελφίνων, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα λειτουργήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ανοίξει η κούρσα της διαδοχής. Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου θα συζητήσει την Τρίτη τις εξελίξεις, το θέμα της δυσλειτουργίας της κυβέρνησης αλλά και την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου.
Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπάρχει προβληματισμός και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αλλά και οι υπουργοί να παραμείνουν προσηλωμένοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης.
Στη Νέα Δημοκρατίας αναμένουν τις συζητήσεις με την τρόικα για να δουν εάν θα ζητήσει νέα μέτρα και σε ποιο πλαίσιο. Ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι αν υπάρξει ανάγκη νέων μέτρων αυτά θα αποτελέσουν απόφαση της νέας κυβέρνησης.
Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ζητά από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να στηρίξουν την κυβέρνηση και από τον Λ. Παπαδήμου να κάνει ανασχηματισμό ώστε να υπάρξει ένα νέο ευέλικτο σχήμα.

Μega

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.