Ένα νέο είδος «ηλεκτρονικού πορτοφολιού», οι προπληρωμένες κάρτες, κερδίζει συνεχώς έδαφος, παίρνοντας τα σκήπτρα από πιστωτικές και χρεωστικές. Τα τραπεζικά ιδρύματα ρίχνουν το βάρος σε αυτή την αγορά, αφενός γιατί διαπιστώνουν ότι οι ηλεκτρονικές αγορές κερδίζουν συνεχώς έδαφος, αφετέρου γιατί περιμένουν να καρπωθούν τα οφέλη από τον αυξημένο τζίρο της εορταστικής περιόδου. Μάλιστα, αποτελούν την ιδανική λύση για τα Χριστούγεννα, κυρίως για τους αναποφάσιστους, που δεν μπορούν να διαλέξουν δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πολλοί καταναλωτές είτε δεν εμπιστεύονται την ασφάλεια του Διαδικτύου για αγορές με πιστωτική είτε δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλοι για να εκδώσουν μία στο όνομα τους ή είναι επιρρεπείς στις αγορές τους, οπότε με το πλαστικό χρήμα θα… ξέφευγαν. Παράλληλα, η αναζήτηση χαμηλότερων τιμών έχει στρέψει το ενδιαφέρον στα ψηφιακά καταστήματα, που έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσφορές. Για παράδειγμα, η πρόσφατη ανακοίνωση της Amazon ότι προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για αποστολή προϊόντων στην Ελλάδα έπαιξε ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος στον κλάδο των ηλεκτρονικών και των e-books.

Οι κάρτες δίνουν ακόμη λύση για όσους έχουν έξυπνα κινητά και ταμπλέτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αγοράσουν εφαρμογές και παιχνίδια, ακόμα και αν δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έρχονται φορτωμένες με συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 10.000 ευρώ. Ο τρόπος λειτουργίας του απλός: Φορτίζετε την κάρτα με χρήματα, όταν τη χρειάζεστε, τη χρησιμοποιείται για τις αγορές σας και στη συνέχεια -όποτε τη χρειαστείτε- τη φορτίζετε πάλι.

Προπληρωμένες κάρτες διαθέτουν αυτή τη στιγμή στην αγορά σχεδόν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. Η Τράπεζα Πειραιώς λανσάρει τη We Buy, η οποία και εκδίδεται μέσω Internet ή τηλεφώνου και έτσι είναι άμεσα διαθέσιμη για χρήση. Η Eurobank διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, την οποία ο κάτοχός της μπορεί να φορτώσει με ποσό έως 1.000 ευρώ. Η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει την επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα Κύπρου Prepaid Card. Διαθέτει ακόμη την ιδανική για δώρο κάρτα Prepaid Gift Card, την οποία ο κάτοχος μπορεί να τη φορτίσει μια φορά, με μέγιστο ποσό 150 ευρώ.

Νεκταρία Σταμούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.