Συμφώνησαν να ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης «όπως πρέπει» – Καρατζαφέρης: «πρέπει να τον αφήσουν να πρωθυπουργεύσει»

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Παπαδήμου-ΣαμαράΗ στήριξη της Ν.Δ. προς την κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος με τον κ. Αντ. Σαμαρά και τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, σε μια χρονική στιγμή που είχαν πυκνώσει τα σύννεφα πάνω από το υπουργικό συμβούλιο.

Η συνομιλία των δυο ανδρών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει.

Στην 80λεπτη συνάντησή τους, συζητήθηκαν όλες οι ημερομηνίες για την πορεία και ολοκλήρωση του PSI, αλλά και η πορεία του κυβερνητικού έργου, αλλά κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα, ενώ η ημερομηνία των εκλογών δεν προσδιορίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε στον κ. Παπαδήμο που θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση των τριών κυβερνητικών εταίρων στα μεγάλα θέματα ότι το κόμμα του θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.

Επίσης έγινε συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και επιμένει η Ν.Δ. πως ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Επισήμως η Ν.Δ τοποθετήθηκε με δημόσια δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκη που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Γ. Καρατζαφέρης: «Να μπουν και οι τρεις αρχηγοί στην κυβέρνηση»

Πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση και στο κυβερνητικό έργο έδωσε και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης μετά την συνάντηση, διαρκείας μίας ώρας, που είχε, την Παρασκευή το βράδυ με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο: «Εκείνοι που δεν ήθελαν τον κ. Παπαδήμο για Πρωθυπουργό θα πρέπει να τον αφήσουν να πρωθυπουργεύσει», είπε σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Και εξήγησε ότι ορισμένοι έχουν μετατρέψει το Υπουργικό Συμβούλιο σε εξώστη ενόψει των εκλογών.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα – οι ημερομηνίες, όπως είπε, πρέπει να είναι ελαστικές – και σημείωσε ότι μία ανελαστική ημερομηνία, σύμφωνα και με την γνώμη και των τριών κομμάτων, είναι οι εκλογές. Οταν ρωτήθηκε εάν θα γίνουν τον Φεβρουάριο εκλογές, είπε: «Ο Φεβρουάριος είναι καλός για μασκαράδες, όχι για εκλογές». Εσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι με τον Πρωθυπουργό δεν συζήτησε ημερομηνία εκλογών.

Σε δηλώσεις του στο «Βήμα» ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα, να κάνει ανασχηματισμό και όπως είπε χαρακτηριστικά «έκανα έκκληση στον κ. Παπαδήμο να εντάξει στην κυβέρνηση και τους τρεις αρχηγούς. Πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί οι πολιτικοί αρχηγοί». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ακόμη ότι αν οι εκλογές δεν πάνε πίσω, δεν θα περάσει το μνημόνιο, δεν θα περάσει το PSI και θα είναι καταστροφή: «Οποιος δεν το βλέπει αυτό, δεν ξέρει τι του γίνεται» είπε.

 


Αρης Ραβανός
, Νίκος Χασαπόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.