Ο Α. Μπέος μέσα από τη φυλακή για το κράτος, τα κόμματα και τη δικαιοσύνη

Ο κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Marconi Radio του Βόλου και δήλωσε ότι θα βγει πιο δυνατός απ’ ό,τι μπήκε γιατί «έχω υποχρέωση να παλέψω και να αγωνιστώ απέναντι σ’ αυτά τα σκουλήκια, σ’ αυτά τα υποκείμενα που οδήγησαν την χώρα εδώ πέρα και που έκαναν ένα μεγάλο κακό, ένα πολύ μεγάλο κακό, χωρίς λόγο και αιτία, στον Αχιλλέα τον Μπέο αλλά και μεγαλύτερο κακό στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, το καμάρι της Μαγνησίας. Γιατί έτσι γουστάρανε, γιατί έτσι θέλανε, γιατί βρήκανε έναν στόχο να υλοποιήσουν μέσα από αυτή την αλητεία τα σχέδιά τους».

Δήλωσε ότι έχει ακράδαντα στοιχεία και πως δε είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους εξαιτίας αυτού και δεσμεύτηκε να πει όλη την αλήθεια όταν θα βγει.

«Εγώ πιστεύω ότι η κράτησή μου είναι παράνομη. Όταν όμως το ίδιο το κράτος και η Δικαιοσύνη παρανομεί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εύχομαι όμως κάποια στιγμή να βρεθούν έντιμοι δικαστές, που υπάρχουν πολλοί έντιμοι και να με κρίνουν εκείνοι. Αυτή η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί ποτέ. Γιατί δεν υπάρχει υπόθεση. Δεν υπάρχει αδίκημα. Στα δικαστήρια πας και δικάζεσαι όταν υπάρχει κάποιο αδίκημα, εδώ δεν υπάρχει αδίκημα. Είναι άκυρη όλη η διαδικασία. Άκυρη, παράνομη. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι που συνεχίζουν και επιμένουν να παρανομούνε, δεν ξέρουν ότι το σώμα του Αχιλλέα Μπέου έχουν φυλακίσει. Το μυαλό του, την σκέψη του, εγώ είμαι ελεύθερος, εκφράζομαι ελεύθερα και αντιμετωπίζω τα πράγματα ελεύθερα. Το σώμα μου έχουν φυλακίσει» είπε.

«Αυτό που συνέβη σε εμένα προσωπικά και στην οικογένειά μου, μου δημιούργησε ένα μίσος κατά της πατρίδας, με κάνανε να μισήσω την πατρίδα. Η αγάπη όμως του κόσμου, πραγματικά είναι ένα πρωτόγνωρο για μένα πράγμα και τους ευχαριστώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα να πάρω τηλέφωνο, να πω, να εκφράσω την αγάπη που μου δείχνουν και εγώ και να δώσω και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο» συνέχισε.

«Κάθισα και σκέφτηκα πολύ. Γράμματα, τηλεγραφήματα, κάρτες, η γυναίκα μου μετά από μήνες λειτούργησε το facebook και έχει πάρει πάνω από 1.500 τόσα μηνύματα, με έχουν συγκινήσει. Γιατί είδα πραγματικά ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχάσει δύο πράγματα που έκανα στον Βόλο και το σημαντικότερο ότι δεν τους είπα ποτέ ψέματα. Και αυτός είναι ο λόγος που ξανασκέφτηκα και είπα: “Όχι ρε μάγκες, η πατρίδα αυτή είναι και δικιά μου, δεν είναι δικιά σας. Δεν την βρήκατε. Δεν είναι δικό σας μαγαζί. Και θα πολεμήσω γι’ αυτό το πράγμα. Και η αγάπη του κόσμου με οδήγησε να αλλάξω τις αρχικές μου σκέψεις και τοποθετήσεις. Να είστε σίγουροι ότι θα αγωνιστώ γι’ αυτό το σάπιο σύστημα, το αρρωστημένο αυτό πολιτικό σύστημα, που δημιούργησε αυτά τα έκτροπα, που οδήγησε αυτή την Ελλάδα και τον περήφανο λαό της στην κατάσταση που ζει σήμερα» πρόσθεσε.

Μίλησε ακόμη και για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων λέγοντας πως: «Εδώ έμαθα πολλά πράγματα, είναι ένα σχολείο. Και έμαθα πάνω απ’ όλα να ενδιαφέρομαι για τον διπλανό μου. Είμαι σε μία φυλακή, που υπάρχει αλληλοεκτίμηση, σεβασμός προς το πρόσωπό μου, κάτι αντίστοιχο που υπάρχει και έξω.

Είναι μία φυλακή με 295 κρεβάτια, 300 να μην μπερδεύουμε τον κόσμο, φιλοξενεί 580 άτομα σήμερα, οι 280 κοιμούνται κάτω στο πάτωμα. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ούτε στρώμα, ούτε κουβέρτα. Αν θέλουν να μιλάνε για κράτος, για πατρίδα, για Νόμους, για ανθρώπινα δικαιώματα, ας ξεκινήσουνε από εδώ».

«Τα τελευταία 60 χρόνια, αυτή την πατρίδα μου, την κυβερνάει Παπανδρέου, Καραμανλής. Λες και είναι μαγαζί τους. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες πολιτικοί, άλλοι Έλληνες πολίτες, άνθρωποι ικανοί να οδηγήσουν αυτή την χώρα κάπου, σε ένα καλύτερο αύριο. Λες και είναι μαγαζί τους. Που το βρήκατε ρε; Πάρτε δρόμο από εδώ ρε κλέφτες. Αφήστε αυτή την πατρίδα, αυτή την χώρα για ένα καλύτερο αύριο. Ποιοί είστε εσείς;

Ελπίζω και εύχομαι, ο κόσμος όλος να ήρθε η ώρα να αντιδράσει, γιατί έχουν γίνει πάρα πολλά. Και δυστυχώς τώρα που τα αισθάνθηκα και τα βλέπω, καταλαβαίνω πολλά πράγματα» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.