Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στη λίστα «Ήρωες ή κακοποιοί της χρονιάς» ο Παπανδρέου

Δεκέμβριος 24th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Γιώργος Παπανδρέου, Ως έναν από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που είχαν το θάρρος, να δώσουν στον λαό τους την δύναμη να επιλέξουν το μέλλον τους, παρουσιάζει η «The Telegraph» τον Γιώργο Παπανδρέου, στην λίστα της με τα πρόσωπα της χρονιάς.

Στην λίστα αυτή με τον τίτλο «Ήρωες ή κακοποιοί», βρετανική «The telegraph» παρουσιάζει τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην χρονιά που μόλις φεύγει.

Τον Γιώργο Παπανδρέου τον παρουσιάζει ως τον πρωθυπουργό που «έχασε την δουλειά του» λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έκανε μία καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας.

«Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: «οκ, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα», συνεχίζει η Telegraph.

Ως έναν από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που διακινδύνευσε την θέση του προκειμένου να αφήσει τον λαό του να αποφασίσει εάν θα μείνει στο ευρώ ή όχι, χαρακτηρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, ενώ το αφιέρωμα καταλήγει σημειώνοντας πως «Μπορεί το δημοψήφισμα να μην έγινε, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε μία τεχνοκρατική κυβέρνηση, αλλά η δήλωση παραμένει».

Στον κατάλογο της Telegraph με τίτλο «Ηeroes and Villains του 2011», στους ήρωες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στη μαύρη λίστα συγκαταλέγονται οι Τζέιμς Μέρντοχ, Νικολά Σαρκοζί και Άγκελα Μέρκελ.

 

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 24th, 2011 at 10:30 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply