Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιμένει η WSJ με σενάρια επιστροφής σε εθνικά νομίσματα

Δεκέμβριος 24th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επιμένει η WSJ με σενάρια επιστροφής σε εθνικά νομίσματαΚαθώς η κρίση χρέους στην Ευρώπη εντεινόταν, τουλάχιστον δύο τράπεζες παγκόσμιας εμβέλειας φρόντισαν να προετοιμαστούν για να κάνουν συναλλαγές στα παλιά νομίσματα των χωρών της ευρωζώνης, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι τράπεζες αυτές προσπάθησαν να σχεδιάσουν εφεδρικά συστήματα για συναλλαγές σε νομίσματα όπως η λιρέτα, η δραχή ή το εσκούδο, αλλά αντιμετώπισαν δυσκολίες, εξηγεί η οικονομική εφημερίδα.

Οι υπεύθυνοι των τεχνικών τμημάτων των τραπεζών αυτών επικοινώνησαν με τη βελγική Swift, την παγκόσμια εταιρεία διατραπεζικών χρηματοπιστωτικών τηλεπικοινωνιών η οποία λειτουργεί ένα δίκτυο για τις διεθνείς συναλλαγές και ζήτησαν τεχνολογική στήριξη αλλά και τους κωδικούς των νομισμάτων ώστε να προετοιμάσουν ένα σύστημα ασφαλείας για την περίπτωση που καταρρεύσει η ευρωζώνη, υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας.

Ωστόσο η Swift αρνήθηκε να παράσχει τέτοιες πληροφορίες, εν μέρει γιατί κάτι τέτοιο θα υποδαύλιζε την κερδοσκοπία και θα αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο την ευρωζώνη.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι τράπεζες εξετάζουν όλες τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η έξοδος μίας ή περισσότερων χωρών από την ευρωζώνη, από τις δανειακές συμβάσεις μέχρι την ασφάλεια του προσωπικού τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 24th, 2011 at 12:17 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply