Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ακόμα αποκλεισμένη η Εγνατία

Δεκέμβριος 24th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με τη Βόρεια Ελλάδα ντυμένη ήδη στα λευκά, με τον καιρό να θυμίζει επιτέλους χειμώνα, τα Χριστούγεννα έφτασαν στην… πόρτα μας και όσοι πρόκειται να τα περάσουν μακριά από τις μεγάλες πόλεις, ετοιμάζονται ήδη για τη μεγάλη φυγή.

Κλειστό, από χθες το απόγευμα, παραμένει το τμήμα της Εγνατίας οδού, μήκους δώδεκα χιλιομέτρων, με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη – Γιάννενα, όπου έχουν εγκλωβιστεί από τη χιονόπτωση και τον παγετό δεκάδες οχήματα, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας διεξάγεται με αλυσίδες, εκχιονιστικά μηχανήματα και ερπυστριοφόρα απομακρύνουν τα ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας οδού Σιάτιστα – Πολύμυλος Κοζάνης, καθώς επίσης και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού.

Στο μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου σ’ ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία και στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών, Ροδόπης, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας. Όσο για τις καιρικές συνθήκες, μετά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, το κρύο κατεβαίνει στα νότια, με βροχές, χιόνια γύρω από την Αττική και θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές θα πέσουν και κάτω από το μηδέν.

www.newsit.gr

Διαβάστε : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό και στο λοιπό οδικό δίκτυο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 24th, 2011 at 07:55 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply