Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έτοιμος για πρωθυπουργός δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεκέμβριος 24th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έτοιμος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Ευάγγελος ΒενιζέλοςΤις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και του Αντώνη Σαμαρά για τον χρόνο των εκλογών αναμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θεωρεί πως «θα πάθει ζημιά η χώρα» αν παραλύσει η κυβέρνηση και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης για το κούρεμα του χρέους, με οποιοδήποτε κόστος.

Όσον αφορά την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών έχει αφήσει να εννοηθεί ότι περιμένει από τον Γιώργο Παπανδρέου να ανοίξει τα χαρτιά του την επόμενη εβδομάδα. Αν η επιλογή Παπανδρέου δεν είναι εκείνη που περιμένει, τότε θα παρέμβει, καθώς θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το ίδιο θα πράξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς επιμείνει για εκλογές λίγο πριν ή λίγο μετά τις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές μας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι το «κλείσιμο» της νέας δανειακής σύμβασης με παράλληλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι θέμα ζωής και θανάτου για τη χώρα και πιστεύει ότι ο ίδιος πρέπει και μπορεί να την φέρει εις πέρας, ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος.

Γι’ αυτό άλλωστε ξεκαθάρισε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει πρωθυπουργός στην περίπτωση που ο Λουκάς Παπαδήμος επιστρέψει την εντολή λόγω της συνεχιζόμενης διαφοροποίησης της Νέας Δημοκρατίας και δεν επιθυμεί να συνεχίσει με στήριξη μόνο από την πλειοψηφία. Αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να συμβεί υπό την προϋπόθεση ότι ο Παπανδρέου θα έχει φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος θα έχει εκλεγεί πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παίρνει σαφείς αποστάσεις από την πολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου τα δύο τελευταία χρόνια ενώ έριξε βέλη και κατά της δεύτερη 4ετίας του Κώστα Σημίτη. Είναι χαρακτηριστικό η ρήση του ότι το 2001 και το 2002 υπήρχε «εθνική αμεριμνησία» και «δεν είχε γίνει αντιληπτό οτι δεν υπάρχει μοντέλο ανάπτυξης στην πραγματικότητα». Για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι δεν έγιναν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε ενώ η δημοσιονομική προσαρμογή λειτούργησε ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία και τελικά ως ένας παράγοντας που αναπαράγει και βαθαίνει την ύφεση». Το φάρμακο, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα ήταν η πολιτική συναίνεση. Αν υπήρχε πολιτική συναίνεση στο Μνημόνιο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, υποστηρίζει.

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 24th, 2011 at 16:26 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply