Ο δρόμος από και προς την Κοζάνη άνοιξε και η κίνηση γίνεται τώρα κανονικά (15:23)
Πέντε δάχτυλα χιόνι έπεσαν και ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν και πάλι την ανοργανωσιά και την ξεροκεφαλιά του Έλληνα. Μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν πως έρχεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά. Κι όμως, κάποιοι αποφάσισαν να κινηθούν σε δρόμο όπου έπεφτε χιόνι, χωρίς να έχουν αλυσίδες μαζί τους. Και «κόλλησαν». Μαζί τους, όμως, «κόλλησαν» και εκατοντάδες άλλοι. Και μάλιστα στον πιο σύγχρονο δρόμο της χώρας, στην Εγνατία. Την οποία πληρώνουν από την τσέπη τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένας άνθρωπος έχασε και τη ζωή του! Οδηγός που είχε εγκλωβιστεί, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του να δει τι συμβαίνει και μια νταλίκα τον παρέσυρε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα!

Αλλά ακόμη κι αν φταίει αυτός που βγήκε στο δρόμο χωρίς αλυσίδες, που είναι άραγε εκείνοι που είναι αρμόδιοι να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς; Και γιατί έπρεπε εκατοντάδες οδηγοί να μείνουν εγκλωβισμένοι σχεδόν 22 ώρες στην παλιά Εθνική Κοζάνης-Γρεβενών; Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχουν και παιδιά, ενώ οδηγοί καταγγέλλουν ότι η Τροχαία δεν απαντούσε στις κλήσεις τους. “Μας εγκατέλειψαν. Δεν έχουμε ούτε νερό” λένε που βρίσκονται στο σημείο, ενώ η βενζίνη έχει αρχίσει να τελειώνει αφού πολλοί ήταν εκείνοι που κράτησαν ανοιχτές τις μηχανές για να μπορούν να ζεσταθούν!

Σε άλλο σημείο της Κοζάνης, τα ανεμοσούρια εγκλώβισαν για ώρες περίπου 700 οδηγούς, αλλά εκείνοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και τους μετέφεραν σε ξενοδοχεία της πόλης ή σε σχολεία.

Ένα ακόμη μεγάλο ερώτημα που προκύπτει: πως ο πιο σύγχρονος δρόμος της χώρας έκλεισε με τα πρώτα χιόνια και γιατί άφησαν τους οδηγούς να πληρώσουν διόδια, να περάσουν και τελικά να εγκλωβιστούν!

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.