«Θα φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια», λένε οι εργαζόμενοι

Την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο παραχώρησης της λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτη, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσαν, μάλιστα, πως θα κινηθούν νομικά, θα προσβάλουν την όποια σχετική κίνηση επιχειρηθεί και ισχυρίστηκαν: «Θα φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της «Εγνατίας Οδός ΑΕ», Δημήτρης Σημαιοφορίδης, υποστήριξε ότι «ενδεχόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου σε ιδιώτη, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τιμής στα διόδια, μέχρι και τρεις φορές πάνω». Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου, που κόστισε συνολικά 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, θα οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ανέφερε, από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου το κράτος εκτιμάται ότι θα κερδίσει μέσα στα επόμενα 30 χρόνια ποσό ύψους τριών δισ. ευρώ. Τόνισε, ότι σε ορίζοντα οκταετίας, η εταιρεία μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της (243 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και ένα ομολογιακά υποθηκευμένο ύψους 110 εκατ. ευρώ), κι έτσι να αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο που υπολογίζονται σε 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μιλώντας για το έργο και το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Σημαιοφορίδης ανέφερε ότι για την επόμενη τριετία, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που απασχολεί σήμερα 230 άτομα, ανέρχεται στα δύο δισ. ευρώ.

Η εταιρεία απασχολεί 230 άτομα και σήμερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σήμερα σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τον κ. Σημαιοφορίδη, από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι δεν αποκλείεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.