Στην επανεμφάνισή του μετά το περσινό ντέρμπι «αιωνίων»

Όσο επεισοδιακός ήταν ο τρόπος επιστροφής του Δημήτρη Καλόπουλου στη διαιτησία, άλλο τόσο επεισοδιακή ήταν η επανεμφάνισή του. Γύρισε στα γήπεδα μετά το ντέρμπι «αιωνίων» τον περασμένο Φεβρουάριο, για να διευθύνει ένα… φαινομενικά ήσυχο παιχνίδι Κυπέλλου, αυτό των Ποντίων Κατερίνης με τη Skoda Ξάνθη. Ωστόσο, μόνο ομαλά δεν κύλησε. Στο 89ο λεπτό περίπου 30 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γήπεδο και κυνήγησαν τον διαιτητή, κρατώντας λοστούς και ξύλα. Η αστυνομία τους απώθησε γρήγορα και αργότερα προχώρησε σε 6 συλλήψεις. Ο αγώνας ξεκίνησε εκ νέου και χωρίς να αφήσει καθυστερήσεις ο Καλόπουλος σφύριξε τη λήξη, στέλνοντας την Ξάνθη στην επόμενη φάση (2-0).

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (και όχι κάποιο πειθαρχικό όργανο) απάλλαξε τον Μακεδόνα ρέφερι από τις κατηγορίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο των στημένων και -εν μέσω έντονων αντιδράσεων- του επέστρεψε τη σφυρίχτρα του. Αρχικά, ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα διευθύνει 2-3 παιχνίδια Σούπερ Λίγκας και θα αποσυρθεί, όμως πλέον είναι αβέβαιο αν θα ξανασφυρίξει. Μετά τα επεισόδια της Κατερίνης, δεν αποκλείεται αυτό να ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Μία μέρα νωρίτερα, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με την επιστροφή Καλόπουλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε σχετικά στην εκπομπή “Δίκη” του ΣΚΑΪ: “Η ΚΕΔ τον αθώωσε αθλητικά. Με τα στοιχεία που είδε, είπε αυτό. Η ΚΕΔ θα κριθεί στο τέλος για όλες τις αποφάσεις της και για το πώς πάει η διαιτησία. Δεν γνωρίζω αν ο Καλόπουλος θα σφυρίξει τώρα στο Κύπελλο και μετά θα κάνει δήλωση αποχώρησης. Φαντάζομαι ότι σκέφτεται πώς θα πάω να σφυρίξω έναν αγώνα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού”.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πειθαρχικό επίπεδο μπορεί να έχει απαλλαχθεί, όμως εκκρεμεί η ποινική δίκη του Δημήτρη Καλόπουλου, όπως και των υπόλοιπων κατηγορούμενων για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η νίκη-πρόκριση της Ξάνθης με τα γκολ των Καζάκη (40′) και Βασιλακάκη (72′) πέρασε στο περιθώριο.

ΣΚΟΡΕΡ: 40′ Καζάκης, 72′ Βασιλακάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πετράκος – Καζάκης, Σταθάκης

ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Λεωνίδας Μπίλης): Κελπέκης, Γούλας, Χιτζίδης, Δεληζήσης, Χασιώτης, Τροΐρης, Πετράκος (46′ Τσιβρακίδης), Σαπάνης, Τσιτλακίδης, Μουρατίδης, Πέντσας (60′ Κωνσταντινίδης)
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σταθάκης, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Μαρσελίνιο (83′ Μαρκόφσκι), Βλαχοδήμος (61′ Πόι), Καζάκης, Σουάνης (68′ Βασιλακάκης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.