Τελικά, η κοινή λογική επικράτησε σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ, προς όφελος όλων. Του ίδιου του ξενοδοχείου – συμβόλου της Θεσσαλονίκης, του ΙΚΑ, ιδιοκτήτου του κτιρίου, του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη και, πάνω απ’ όλα, των εργαζομένων, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν πλέον τον εφιάλτη της ανεργίας.

Το ΙΚΑ δέχθηκε την τελευταία πρόταση της εταιρείας και το ξενοδοχείο θα παραδοθεί εν λειτουργία στον όποιο θα ανακηρυχθεί από τον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό νέος ενοικιαστής του κτιρίου και διαχειριστής της ξενοδοχειακής μονάδας.

Κατά τα φαινόμενα, για καθαρά τεχνικούς λόγους, το ξενοδοχείο θα μείνει κλειστό από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2012. Στο διάστημα αυτό θα γίνει η λεπτομερής απογραφή του κτιρίου ούτως ώστε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Αλλά, από τις 16 Ιανουαρίου θα ανοίξει και πάλι και θα παραμείνει ανοικτό συνεχώς.

Με τον τρόπο αυτό, το ξενοδοχείο δεν θα ερημωθεί, θα συνεχίσει τη λειτουργία του ιδίως μέσα σε ένα χρόνο σημαντικό για την Θεσσαλονίκη, καθώς το 2012 είναι η 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης και οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στη δουλειά τους και όταν αναλάβει ο νέος ενοικιαστής – διαχειριστής να αξιολογηθούν απ’ αυτόν και να έχουν τη ευκαιρία, ανάλογα με τα προσόντα και τις ικανότητές τους, να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

 

ΣΝΕΒΕΜΠΕΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.