Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πτολεμαΐδα:Μπλακ άουτ στην Παθολογική του Μποδοσάκειου…

Δεκέμβριος 21st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, λόγω απουσίας γιατρών, μετά την κατάρρευση της μοναδικής παθολόγου που κρατούσε σε λειτουργία την Παθολογική του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η κλινική αν και είναι στελεχωμένη με τρεις παθολόγους, λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα με δύο γιατρούς λόγω άδειας του διευθυντή της κλινικής, ενώ τις τελευταίες μέρες που απουσιάζει με αναρρωτική άδεια και ο ένας ακόμα από τους γιατρούς της κλινικής, κατέρρευσε λόγω υπερκόπωσης η μοναδική εναπομείνασα επιμελήτρια Β΄, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η λειτουργία της Παθολογικής και να γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί η κλινική σε λειτουργία με προσωρινές τοποθετήσεις γιατρών, που έχουν όμως σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία και άλλων ιατρικών μονάδων του νοσοκομείου.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το κενό γιατρών στην Παθολογική του Μποδοσάκειου επιχειρείται να καλυφθεί με την μεταφορά γιατρών από άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως για παράδειγμα με την μεταφορά μίας ογκολόγου του Μποδοσάκειου.

Η όλη κατάσταση έχει προξενήσει σοβαρές τριβές μεταξύ των γιατρών του Μποδοσάκειου, γιατροί του οποίου καταγγέλλουν ότι αρχίζει πια και φαίνεται στην πράξη το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τα νοσοκομεία η σημερινή πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της υγείας, ενώ κάποιοι επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί απλά και μόνο την κορυφή του παγόβουνου, αφού δρομολογείται επί της ουσίας η κατάρρευση της πιο σημαντικής νοσοκομειακής μονάδας που διαθέτει ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία, αφού το πάγωμα των προσλήψεων θα και η σοβαρή έλλειψη στελέχωσης του νοσοκομείου θα έχει ακόμα σοβαρότερες συνέπειες στο μέλλον.

Τα προβλήματα αυτά, αλλά και άλλα σοβαρότερα, όπως για παράδειγμα η έλλειψη στοιχειωδών νοσοκομειακών υλικών που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο, πρόκειται να απασχολήσουν τη σημερινή σύσκεψη που θα έχει το ιατρικό προσωπικό και η διοίκηση του νοσοκομείου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτριο Βαρνάβα ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, και που όπως πληροφορούμαστε, η επίσκεψή του δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά σχετίζεται ακριβώς με τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν πλέον για τη λειτουργία του Μποδοσάκειου.

 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Τετάρτη, Δεκέμβριος 21st, 2011 at 12:52 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply