Στάση πληρωμών κήρυξε το τοπικό ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, τα γραφεία του οποίου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς η Ν.Ε. δεν πλήρωσε το ρεύμα στη ΔΕΗ, λόγω έλλειψης χρημάτων

Το ρεύμα κόπηκε εδώ και δέκα ημέρες, στα γραφεία της Ν.Ε. Κοζάνης επί της οδού Π. Μελά, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί άκρως προβληματική και σχεδόν αδύνατη η όποια λειτουργία της οργάνωσης και του κομματικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άλλοτε εύρωστο οικονομικά, κραταιό κυβερνητικό κόμμα, ειδικότερα η Ν.Ε Κοζάνης οφείλει δύο λογαριασμούς ρεύματος, αξίας περίπου 800 ευρώ. Κομματικά στελέχη επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι «το κόμμα βυθίστηκε στο σκοτάδι», διευκρινίζοντας ότι «η οφειλή δεν είναι για το χαράτσι ακινήτων», αλλά για κατανάλωση ρεύματος.

Γενικότερα η οικονομική κατάσταση της Ν.Ε. Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο χειρότερό της σημείο. Γίνονται προσπάθειες με έρανο μεταξύ των μελών της Ν.Ε. και της Π.Ε. να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, ώστε να πληρωθεί η ΔΕΗ και να ξανασυνδεθεί το ρεύμα μέχρι τη Δευτέρα – Τρίτη. Η κάνουλα χρηματοδότησης από της Ιπποκράτους έχει κλείσει, καθώς και τα κεντρικά οικονομικά δεν είναι τόσο ανθηρά. Μάλιστα από το κεντρικό Ταμείο του κόμματος διαμηνύθηκε προς τη Ν.Ε Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, να μην περιμένει χρήματα μέχρι τον Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ οι δύο υπάλληλοι του ΠΑΣΟκ στην Κοζάνη, οι οποίοι πληρώνονται απ’ ευθείας από την Ιπποκράτους είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ενώ είναι αμφίβολο αν θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων.

Τέλος, στο διάστημα που είναι κομμένο το ρεύμα, τα γραφεία της Ν.Ε. λειτουργούν ελάχιστες ώρες υπό το φως της ημέρας, αλλά βεβαίως οι «γενναίοι» που τα επισκέπτονται τουρτουρίζουν από το κρύο. Φυσικά, είναι αδύνατη η λειτουργία υπολογιστών και οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν τα λάπτοπ για τις αναγκαίες λειτουργίες.

Χρήστος Βήττας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.