http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/17DFF3C83643649682E36786D6E21A48.jpgΤο μεγαλύτερο σκάνδαλο πλαστικής χειρουργικής, παγκοσμίως, έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά την αποκάλυψη ότι μεγάλη εταιρία παρασκευής εμφυτευμάτων στήθους χρησιμοποιούσε βιομηχανική σιλικόνη, με ολέθρια αποτελέσματα στην υγεία των δεκάδων χιλιάδων γυναικών, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση προσθετικής στήθους και που καλούνται τώρα να υποβληθούν εκ νέου σε εγχείρηση για να αφαιρέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα εμφυτεύματά τους.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας θα ζητήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της μάρκας PIP, μετά την εμφάνιση αρκετών περιπτώσεων καρκίνου, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Liberation.

«Πριν από το τέλος της εβδομάδας, οι αρχές θα ζητήσουν από όλες τις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους της μάρκας PIP να τα αφαιρέσουν: τα εμφυτεύματα αυτά από μη εγκεκριμένο υλικό είναι πιθανό να προκαλέσουν εκτός από φλεγμονές και καρκίνο.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν τα ελαττωματικά αυτά εμφυτεύματα», ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου ο καθηγητής Ζαν-Ιβ Γκραλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας.

«Από τις οκτώ περιπτώσεις, οι πέντε ήταν αδενοκαρκινώματα, και ένα λέμφωμα των αμυγδαλών, ένα σπάνιο λέμφωμα μαστού–η γυναίκα πέθανε–και μια περίπτωση λευχαιμίας», διευκρίνισε ο Δρ Γκραλ.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει το σχέδιο δράσης για την υπόθεση αυτή.

«Ολες οι γυναίκες που έχουν κάνει προσθετική στήθους με εμφυτεύματα PIP πρέπει να επισκεφτούν επειγόντως τους γιατρούς τους» δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές και πρόσθεσε πως «επειδή πρόκειται για μια επείγουσα
υγειονομική κατάσταση, το κόστος της επέμβασης (αφαίρεσης των εμφυτευμάτων) θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης».

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 2.000 αγωγές από γυναίκες που χρησιμοποίησαν εμφυτεύματα αυτής της μάρκας και η γαλλική δικαιοσύνη έχει αρχίσει δικαστική έρευνα για «τραυματισμό και ανθρωποκτονία από αμέλεια».

TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.