http://media.megatv.com/filesystem/images/20111219/engine/mega_LARGE_t_53761_1123382_type12250.jpgΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο ηγέτης της Bόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ. Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ-ιλ πέθανε από “φυσική και διανοητική υπερκόπωση”. Λίγο αργότερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι υπέστη έμφραγμα.

Σύμφωνα με κάποιες από τις πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη μέσα στο τρένο με το οποίο μετέβαινε για επίσκεψη σε κάποιο μέρος της χώρας του ενώ συναγερμός έχει σημάνει στον στρατό και έχει συγκληθεί το εθνικό συμβούλιο της χώρας. Πιθανότερος διάδοχός του θεωρείται ο νεότερος γιός του.

Η ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας έγκειται πλέον στο ποιος έχει τον έλεγχο της χώρας και του πυρηνικού της προγράμματος ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας, με τον οποίο συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την διαχείριση της κατάστασης μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για την σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και για την “ελευθερία και ασφάλεια των συμμάχων τους”.

Η είδηση του θανάτου του έχει γίνει πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και έχει επηρεάσει αρνητικά τα ασιατικά χρηματιστήρια που κινούνται πτωτικά, με αυτό της Νότιας Κορέας να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση.

 

MEGA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.