Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λοβέρδος:«Η Ελλάδα καταρρέει και με Παπαδήμο»!!!

18 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Την ώρα που, όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει, το ΕΘΝΟΣ, το οποίο αν θυμάστε ξεκίνησε πρώτο τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, δημοσιεύει  δημοσκόπηση που βγάζει τον Παπαδήμο … “καταλληλότερο” για πρωθυπουργό με 54,3%. Από κοντά βέβαια και άλλες εφημερίδες της κρατικοδίαιτης διαπλοκής που θέλουν να μας πείσουν ότι ο άφωνος πρωθυπουργός μπορεί.

Την καλύτερη απάντηση όμως σε όλους αυτούς την δίνει ένας κορυφαίος υπουργός της Κυβέρνησης Παπαδήμου ο Ανδρέας Λοβέρδος,   που δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύει  το Πρώτο Θέμα ότι  ”η Ελλάδα καταρρέει και με Παπαδήμο»!!!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει επίσης ότι συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά για τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, προεξοφλώντας ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2012, ενώ χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση Παπανδρέου «φλυαρία καινοτομιών» που απέτυχε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Αναφορικά με την επερχόμενη εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία, χαρακτηρίζει φίλο του τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζητά να κατοχυρωθεί ένα πλαίσιο αρχών που θα διασφαλίζει τη μελλοντική ενότητα του κόμματος, αλλά και που θα αποκαταστήσει τα ελλείμματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

ΕΡ: Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα αφού συχνά υπάρχει έλλειμμα σύμπνοιας μεταξύ των υπουργών, αλλά και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δείχνουν να τη στηρίζουν σχεδόν εξ ανάγκης. Πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η αντινομία;

ΑΠ: Η κυβέρνηση Παπαδήμου σε σύντομο χρόνο πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και να αξιοποιήσει τους λίγους αυτούς μήνες προκειμένου να στρώσει τον δρόμο στην επόμενη κυβέρνηση για τα θέματα της λεγόμενης οικονομικής κυβέρνησης. Δηλαδή για τη συνάντηση κράτους και οικονομίας, πρωτίστως στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, της βιομηχανίας τροφίμων, του εμπορίου και για την προώθηση του ΕΣΠΑ. Δεν υπάρχει χρόνος. Φοβάμαι πως η κυβέρνησή μας χάνει χρόνο στο κρίσιμο αυτό θέμα.

ΕΡ: Τι εννοείτε με αυτό; Ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της;

ΑΠ: Εννοώ πως πρέπει να άρουμε αμέσως όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στους τομείς που προανέφερα. Η χώρα καταρρέει. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, το 2012 είναι η τελευταία χρονιά που επαρκούν τα χρήματα που αντλούμε από τις διαρθρωτικές αλλαγές και την άρση της κακοδιοίκησης για να συντηρήσουμε τις δομές του κοινωνικού κράτους. Αν δεν υπάρξουν χρήματα από την ανάπτυξη, το 2013 θα σημάνει το κλείσιμο βασικών υποδομών στην Υγεία, στην Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λπ. Υπό αυτή, λοιπόν, την έννοια, ναι, υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις. Ποιος δεν ξέρει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι έκτακτης ανάγκης; Αρα πρέπει να λειτουργεί και ως τέτοια!

ΕΡ: Πολλοί εκτιμούν ότι ο κ. Παπαδήμος έπρεπε εξαρχής να επιβάλει μικρότερο και πιο ευέλικτο σχήμα, ώστε η κυβέρνηση αυτή να είναι περισσότερο συμπαγής και αποτελεσματική. Θεωρείτε λογικό μια κυβέρνηση -υποτίθεται εθνικής σωτηρίας- να έχει 49 μέλη;

ΑΠ: Στην Ελλάδα δίχως πολιτικούς προϊσταμένους η διοίκηση δεν δουλεύει. Δυστυχώς έτσι είναι. Τα περί μικρού και ευέλικτου Υπουργικού Συμβουλίου είναι άστοχα. Στην Ιταλία, με τους 12 υπουργούς, η διοίκηση είναι σχεδόν καλή και το κράτος είναι κατανεμημένο σε περιφέρειες και γι’ αυτό δεν υπάρχουν εμπόδια στη διακυβέρνηση. Τις δεκαετίες ’70 και ’80, όταν η Ιταλία μαστιζόταν από κυβερνητική αστάθεια, η δημόσια και η περιφερειακή διοίκηση κράτησαν τη χώρα. Στην Ελλάδα, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για περισσότερους υπουργούς και υφυπουργούς. Ή, τουλάχιστον, δεν φταίει ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης για την όποια παραγωγικότητά της.

 

protothema.gr

 

This entry was posted on Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2011 at 08:47 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply