Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φωτοβολταϊκό Πάρκο Μυρσίνας

Δεκέμβριος 17th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 100 kW της εταιρίας “Τεχνική Εφαρμογή” στον χώρο της εταιρίας “ΚΑΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” στην Μυρσίνα Γρεβενών.

Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται στην διαμόρφωση του εδάφους που λόγω της αυξημένης ανατολικής κλίσης του, έπρεπε να πραγματοποιηθούν έργα εξομάλυνσης της κλίσης. Πραγματοποιήθηκαν δύο πλατείες εμβαδού 1000 m2 στις οποίες τοποθετήθηκαν βάσεις του οίκου Juwi, φωτοβολταϊκά πλαίσια του οίκου Canadian Solar και Inverter του οίκου SMA. Το πάρκο αναμένεται να αποδίδει περί τις 150 MWh ετησίως και να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα κατά 109 τόνους CO2 ετησίως.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την επίβλεψη της εταιρίας “Τεχνική Εφαρμογή”, την Τεχνική Συμβουλή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την μηχανολογική εγκατάσταση από την εταιρία Juwi Hellas και την άριστη ηλεκτρολογική εγκατάσταση της εταιρίας “Δίγκας Ενεργειακή – Διενέργεια”.

Η εταιρία θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες της για την άψογη συνεργασίας τους, η οποία προσέδωσε στο χωριό Μυρσίνα ένα άριστα συνδεδεμένο με το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον χώρο παραγωγής ηλεκτρισμού, κάτι που άλλωστε αποτελούσε και στοίχημα για την μελετητική ομάδα της εταιρίας “Τεχνική Εφαρμογή”.

 

Κώττας Θεόδωρος

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 17th, 2011 at 11:45 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply