Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεγχος «πόθεν έσχες» στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών

Δεκέμβριος 17th, 2011 by Χρήστος Μίμης

 Ελεγχος  «πόθεν έσχες» στους υπαλλήλους του υπουργείου  ΟικονομικώνΦορολογικό επανέλεγχο, καθώς και έλεγχο «πόθεν έσχες» σε όλους των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών διέταξε ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις τηλεοπτικές δηλώσεις του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας Εφοριακών και του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ, Νίκο Ρουμελιώτη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Χρήστος Νικολακόπουλος, ισχυρίστηκε ότι οι εφοριακοί δέχονται παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενώ ο κ. Ρουμελιώτης ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε στο γραφείο του, τους δυο συνδικαλιστές και ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ παράλληλα ζήτησε τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε «να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές».

Μάλιστα επειδή ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ προέβαλε τον ισχυρισμό ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί –μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις.

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη για τον κανόνα «40-40-20» τόνισε χαρακτηριστικά «Αυτό το ακούω και εγώ, το ακούτε και εσείς, μπορεί να λέγεται μεταξύ τυρού και αχλαδιού, δεν μπορεί να το λέει ένας πρώην δημόσιος λειτουργός που μόλις απεχώρησε από την υπηρεσία χωρίς να το έχει πει και χωρίς να το έχει τεκμηριώσει μόλις προηγουμένως και ένα εν ενεργεία στέλεχος της υπηρεσίας. Εάν όμως απ’ αυτό μπορεί να προκύψει έστω και ένα συγκεκριμένο στοιχείο και να πιάσουμε την άκρη ενός νήματος που οδηγεί σε συγκεκριμένο κύκλωμα αυτό θα γίνει».

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 17th, 2011 at 15:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply