Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Tι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Δεκέμβριος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πάνω που λεγαμε πως θα κάνουμε Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες ηρθαν οι νέες προβλέψεις των μετεωρολόγων και μας έκαναν να ελπίσουμε πως ίσως δούμε χιόνι ακόμη και στην Πάρνηθα.

Οπως πρόεβλεψε o Tάσος Αρνιακός “σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ουσιαστικά ο χειμώνας θα ξυπνήσει από τη Δευτέρα και μετά, δηλαδή ουσιαστικά από την χειμερινή του ισημερία”.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Προβλέπεται να αλλάξει στο σκηνικό του καιρού με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις θάλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ουσιαστικά από την επόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων φαίνεται ότι ενα δεύτερο ψυχρό κύμα θα έρθει από τη Ρωσία και θα κατεβάσει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία και τα χιόνια θα κατηφορίσουν και νοτιότερα. Ενδεχομένως να δούμε χιόνια και στην Πάρνηθα κυρίως στο μεσοδιάστημα από τα Χριστούγεννα εώς την Πρωτοχρονιά.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Βάση των σημερινών στοιχείων φαίνεται ότι από τις 30 με 31 Δεκεμβρίου ο καιρός σιγά – σιγά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Ετσι Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με κάπως υψηλοτερες θερμοκρασίες ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό με τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδας και στην Αττική μέγιστη θερμοκρασία 11 με 12 βαθμούς κελσίου.

 

Ισμήνη Λέντζου

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 16th, 2011 at 11:20 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply